打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 有關One On One比賽

關閉 [複製鏈接]
回復  斯帝

實情性能差距不大?
c30033124 發表於 28-6-2012 22:10

假設你說的是火力上的差距< 你加攻時對方也有加攻, 基本上就是槍準的問題
假若你說像風車這種另類煩膠機, 試問兩台煩膠機碰在一起的機會有多高?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

此外,來比賽理論上就是把自己最有把握的機體使出來,

斷估你不會那一台新手機說 "這是我用得最好的機體!"

然後隨便被一台高等的機體屈死就說 "不公平!"

常說什麼 王牌對EX機體, 你出EX機體不是問題, 但拿皇牌出來的就預計了有苦戰的準備。

加上,你這句話是為了你自己而說還是為了低等級的玩家說?

為自己的話,請你把握這幾天把出賽機練好,

如果是為了等級較低的玩家說, 現實地說一下,少一個對手總比多一個好。
回復

但係相對地,有人話你唔會拎部新兵比賽,咁同時間你知道自己比賽都唔會拎部低oc既去打啦,係咪先
回復

新兵 VS EX...
未免極端左D, 我諗冇人會用新兵比賽卦!?
不過冇OC VS EX 都好難打... ...
aaapp123 發表於 28-6-2012 22:23

6合彩都有人中啦
世事冇奇不有:lol
回復

回復 11# 斯帝

咁某D機加曬攻 一炮打殘人 咁叫唔叫技術先?苦戰的準備當然有啦 但係高oc機一槍扣咁多 等比人秒?
就住你所講
配點是為了令機體更加個性化,更讓家玩發揮應有的水準及實力
   應有的水準及實力<-----你有的話 那怕洗點同人打 用真實力?
回復

回復  斯帝

咁某D機加曬攻 一炮打殘人 咁叫唔叫技術先?苦戰的準備當然有啦 但係高oc機一槍扣咁多 等比人 ...
c30033124 發表於 28-6-2012 22:45

你避得過就沒問題了吧-_-?

何況也說了不限OC,

要是說什麼真技術不真技術,全部抽一台吉姆或直接用新手機對戰就可以了-_-

用不用這麼麻煩-_-?
回復

甘點都吾著數嫁喇
就算洗點
EX技都係度又整吾走
點都有D蝕
洗吾洗都係甘打
回復

無OC點係佢唔升既問題
點可以話唔公平-
回復

咁無人叫你出低oc既機姐
回復

人人為我(自己),
如果自己部機未EX(或OC), 就想人地洗點,
但係自己部機已EX(或OC), 就梗係唔制啦!

如果樓主可以叫G1津貼下參加者D洗點費, 咁要人地洗點, 都順氣D.
回復

正常你會用一部自己常用既機體, 應該玩既次數都唔少, OC應該唔係太大問題, 近期官方活動應該都派左唔少防爆
OC係呢類型比賽可以算係配合戰略, 因為根本唔知對方出咩機, 或者係咩屬性, 除非比賽規定全部人要用同一部機, 禁我就贊成洗點, 例如劍Z單挑
利申:無參賽
回復