樂古Nakuz

標題: 修改巨商音樂(新增音樂表)【圖片已失效】 [打印本頁]

作者: kwancheukyin    時間: 14-1-2007 20:08
標題: 修改巨商音樂(新增音樂表)【圖片已失效】

首先大家要單一個改檔工具下面有
之後照下面做

只要大家轉左音樂檔做xxxxxx.ogg  照返下面的檔案表後面+.gbm放入去C:\Program Files\Gamania\Gersang\music就ok
要改左你想修改既音樂檔既名,利如你想想改李小明.ogg尼首歌既,張個名改成Fl_TaiwanField.gbm,尼個係台灣音樂,之後放入巨商既  music file,就ko
blackguild.gbm=這個不知到,應該係黑夜叉既音樂
moon.gbm=這個聽不出
moon_battle.gbm=聽不出
newzone.gbm=可能係係夜叉
pursuerzone.gbm=可能係黑夜叉
shaoring_b.gbm=打親衛時既音樂
shaoring_f.gbm=聽不出
worldcup.gbm=世界盃
Ba_Battle.GBM=戰鬥音樂
Ba_Lose.GBM=戰鬥敗
Ba_Win.GBM=戰鬥贏
Camp.gbm=應該係黑夜叉
Dn_Chobo.GBM=新手場既音樂
Dn_Chunnyun.GBM=千年湖既音樂
Dn_Daedun.GBM=昆侖山音樂
Dn_Et_Gujae.GBM=巨濟入面既音樂
Dn_Gosu_Daegwan.GBM=高手洞既音樂
Dn_Guigok.GBM=鬼城既音樂
Dn_Haejuk.GBM=海神洞既音樂
Dn_Hanra_Hejue.GBM=雪象到既音樂
Dn_Jinsihwang.GBM=友係鬼城音樂
Dn_Mudojang.GBM=pk場音樂
Dn_Muryung.GBM=武王陵音樂
Dn_Nunonchon_Kyungmae.GBM=市街既音樂
Dn_Umyung.GBM=冥界音樂
Dn_WallKibong.GBM=惡熊到既音樂
Dn_Yisizchi.GBM=7000攻個個山既音樂
dn_wedding.gbm=禮場音樂
et_login_japan.gbm=巨商未登入既音樂
Et_Login.GBM=巨商未登入既音樂
Et_MiniGame.GBM=打工音樂
Event_Field.gbm=日巨聖誕音樂
Event_Login.gbm=巨商未登入前既音樂
Fl_ChinaField.GBM=明朝音樂
Fl_ChinaVillage.GBM=明朝城裹音樂
Fl_ChosunField.GBM=朝鮮音樂
Fl_ChosunVillage.GBM=朝鮮城音樂
Fl_JapanField.GBM=日本音樂
Fl_JapanVillage.GBM=日本城音樂
Fl_TaiwanField.GBM=台灣音樂
Fl_TaiwanVillage.GBM=台灣城音樂
Ryungsan.gbm=龍山音樂
siegebattlemusic.gbm=聽不出
SoRimSa.gbm=小林入面既音樂
shaoring_hill.gbm=庭園入面既音樂

圖片連結已失效
2015/08/25 小妍字。

作者: 0oDavido0    時間: 14-1-2007 20:17
作者: kwancheukyin    時間: 14-1-2007 20:21
原帖由 0oDavido0 於 2007-1-14 20:17 發表
有無木馬++++++++++

音樂檔點放木馬= =??
作者: 爻爻爻    時間: 14-1-2007 20:30
得唔得咖=3=''
吾得又要裝過
試唔試好呢?!
作者: raychf    時間: 14-1-2007 20:43
原帖由 kwancheukyin 於 2007-1-14 12:08 發表
大家只要放尼個野去C:\Program Files\Gamania\Gersang\music 戰鬥音樂會變成日巨打親衛隊既聲

其實e隻音樂係智靈庭園既音樂來的,只係智靈庭園既怪先會有e種音樂,其他普通怪都只會用普通戰鬥音樂...

順帶一提:黑夜叉商團在各地的秘密通道也會用番該秘密通道的背景音樂~~
作者: edwinmonster    時間: 14-1-2007 22:18
就咁放落個music....定係要del左邊d file先得架?
仲有....點改戰鬥時的background music...我唔識改
有d人可以改做自己d歌

作者: 命    時間: 14-1-2007 22:22
嘻~
我一早已經改左個檔案,轉左做一些流行歌lo~
作者: edwinmonster    時間: 14-1-2007 22:45
原帖由 raychf 於 2007-1-14 20:43 發表

其實e隻音樂係智靈庭園既音樂來的,只係智靈庭園既怪先會有e種音樂,其他普通怪都只會用普通戰鬥音樂...

順帶一提:黑夜叉商團在各地的秘密通道也會用番該秘密通道的背景音樂~~

你錯了~岩岩試過將呢個file改左...
打怪變了第2種好聽的戰鬥音樂
就算打喬喬狗都變左呢首音樂
正爆!
唔洗再對住港巨個首咁難聽
作者: NeojulianEX    時間: 14-1-2007 23:34
下-.-我反而覺得新個隻好鬼難聽
作者: chowkinglun    時間: 15-1-2007 00:04
作者: 劍心~    時間: 15-1-2007 00:32
原帖由 於 2007-1-14 22:22 發表
嘻~
我一早已經改左個檔案,轉左做一些流行歌lo~

下,咁正....可唔可以教下我地牙c??
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 15-1-2007 17:17
作者: 命    時間: 15-1-2007 18:05
原帖由 劍心~ 於 2007-1-15 00:32 發表

下,咁正....可唔可以教下我地牙c??

轉檔,改名,之後放個檔入巨商music個file度~
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 15-1-2007 20:12
作者: chowkinglun    時間: 15-1-2007 20:29
作者: ζ絕♂望¢    時間: 15-1-2007 21:12
改做市街音樂.正啊!
作者: 小小強商人    時間: 15-1-2007 21:16
我想知~~~巨商個file果度.邊個名係.大田背景音樂???

我想改做自己的流行歌...但係唔知邊個先岩..驚改錯`~~

可以話比我知個名嗎???
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 15-1-2007 21:16
作者: kpkpqwe    時間: 15-1-2007 21:54
邊度有智靈果d音樂呀-.-
作者: hob    時間: 15-1-2007 22:23
改完都5係BGM檔.........
放入去冇反應.....= =
help =[
作者: 白白傻豬仔    時間: 15-1-2007 22:25
我都係=3=快幫我們啦3p
作者: edwinmonster    時間: 15-1-2007 22:27
原帖由 hob 於 2007-1-15 22:23 發表
改完都5係BGM檔.........
放入去冇反應.....= =
help =[

改完應該係ogg檔...要自己改番做gbm
eg:
file名叫 123.ogg
要自己改做 123.gbm
作者: hob    時間: 15-1-2007 22:32
唔明牙!!!!!!!>3<
作者: 白白傻豬仔    時間: 15-1-2007 22:32
file名叫13
點解
作者: edwinmonster    時間: 15-1-2007 22:40
原帖由 白白傻豬仔 於 2007-1-15 22:32 發表
file名叫13
點解

是旦舉個file名解釋姐
變通下啦...
作者: 白白傻豬仔    時間: 15-1-2007 22:48
都唔得
改了都唔得
作者: 小泉戇九食七屎    時間: 15-1-2007 22:55
作者: KO520    時間: 16-1-2007 00:22
我改唔到bgm檔== vgf 改到 其他都唔得==
作者: iopqwee    時間: 16-1-2007 11:18
試下先- -   你冇戰鬥可唔可以換其他歌- -
作者: hoho2116    時間: 16-1-2007 11:29
我想知咩檔係市集..........
作者: Kit!!!    時間: 16-1-2007 13:07
可吾可以 整好多首入去架???
姐系個背景音樂系咁播吾同既歌  得吾得架
作者: kwancheukyin    時間: 16-1-2007 13:09
原帖由 Kit!!! 於 2007-1-16 13:07 發表

可以,但係因為未轉哂d檔做mp3 所以未聽到哂= =
作者: 變速龍xD    時間: 16-1-2007 14:12
其實洗乜咁煩= =  直接係出面播歌 關左巨商d音樂咪得囉= =
作者: ~(蕭武)~    時間: 16-1-2007 14:56
我知-0-不過都應該入正野列wo
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 16-1-2007 16:52
作者: ...Illusions*    時間: 16-1-2007 18:29
原帖由 乂搖滾叛徒乂 於 2007-1-16 16:52 發表
板主加佢入精華啦~好正

有好多人都貼過 我要同其他版主商量
作者: 火狼.縉    時間: 16-1-2007 18:30
關左巨商音樂再開歌冇feel麻 加上會lag 家下改得好開心
作者: 大佬ben    時間: 16-1-2007 18:59
作者: kwancheukyin    時間: 16-1-2007 20:31
原帖由 大佬ben 於 2007-1-16 18:59 發表
我五得,系五系改左ogg之後放入巨商music檔之後就改GBM 我做完都五得
要五要攞翻d朝鮮d檔,在放你想改個d music

NO,要改左你想修改既音樂檔既名,利如你想想改李小明.ogg尼首歌既,張個名改成Fl_TaiwanField.gbm,尼個係台灣音樂,之後放入巨商既  music file,就ko,你想改其他音樂檔,首頁有資料睇!!
作者: 型仔嗎    時間: 16-1-2007 21:38
不過玩game我通常會聽番隻game既歌,咁先至爽
作者: Kit!!!    時間: 17-1-2007 12:42
如果想要番原本d聲系咪重裝巨商就得??
作者: ~大喊包~    時間: 17-1-2007 13:14
作者: Й⑦Хф⑦Ую    時間: 17-1-2007 15:08
我都係=3=快幫我們啦3p
作者: tsunshing    時間: 17-1-2007 16:18
唔係幾識用,都唔知點用
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 17-1-2007 16:31
作者: 【傻.明】    時間: 17-1-2007 18:30
真係得wo...我換左好多歌...多謝大大指教
作者: wl01994309tpk    時間: 20-7-2016 20:02

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://asgard.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2