樂古Nakuz

標題: 金幣遊戲 vs 非金幣遊戲 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-3-2011 04:25
標題: 金幣遊戲 vs 非金幣遊戲
這次想討論一下到底金幣遊戲和非金幣遊戲兩者當中 哪個較值得去玩

===================================================
務求方便討論,主題的定義如下:
金幣遊戲:一般要入金幣才能進行遊戲,
     而且有機會會贏到更多金幣
     (例子:推銀機、魚機、角子機)

非金幣遊戲:一般要入一元硬幣(當然也有金幣的),
     不過遊戲完結後不會送金幣或者硬幣之類
     (例子:大多數音樂遊戲、賽車遊戲、格鬥遊戲、射擊遊戲之類)

===================================================

先說一說金幣遊戲,程序如下:
以現金兌換金幣
 ↓
入金幣進行遊戲
 ↓
達成指定條件後,送出金幣
(前提是你要達成某些條件,例如玩推銀機有銀跌左落去)
 ↓
所輸出的金幣,可以循環地再用作輸入
或者把金幣賣給其他玩家,兌回現金(p.s. 機鋪表示,這是不合法行為

再說一說非金幣遊戲,程序如下:
直接入硬幣進行遊戲 (也有地方只接受金幣,例如西九、銅鑼灣WTC)
 ↓
得出遊戲成績
 ↓
利用紀錄卡/排名榜/網上帳號紀錄成績
(也有部份遊戲不會紀錄成績,例如舊代音樂遊戲、拍拍機等)

遊戲過後並不會送出金幣或硬幣之類,
也有人說可以賣紀錄卡/帳號等以賺取現金。

重申一次主題
這次想討論一下到底金幣遊戲和非金幣遊戲兩者當中 哪個較值得去玩

以下開放討論 (我要睡鳥 稍後再補充
作者: maxycy    時間: 4-3-2011 07:56
4點半開的帖-口-
辛苦你了
=============
以你既定義
值得去玩既就係金幣遊戲
因為可以賺錢

但同時
遊戲既趣味性亦係考慮因素
不過
有錢就有有遊架啦
所以都係金幣遊戲好~
-------------------------------
上課了
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-3-2011 22:53
4點半開的帖-口-
辛苦你了
=============
以你既定義
值得去玩既就係金幣遊戲
因為可以賺錢

但同時
遊戲既 ...
maxycy 發表於 2011/3/4 07:56

其實我4點幾做完功課 突然想開呢個帖所以開掉好了

==========================

ya
我係想講埋個趣味性
論趣味性 刺激度等等黎講既話
非金幣遊戲真係好d
賽車遊戲果種快感阿 音樂遊戲果種投入感阿
玩金幣遊戲好難感受到既(除非你話賺錢都算係趣味既一種
作者: Rex Tamkw    時間: 12-3-2011 12:40
非金幣遊戲真係好d

e點我有小小保留,我覺得馬機都幾好玩,比起賽車類 我比較喜愛馬機。
作者: maxycy    時間: 12-3-2011 21:31
e點我有小小保留,我覺得馬機都幾好玩,比起賽車類 我比較喜愛馬機。
※華仔※ 發表於 12-3-2011 12:40

不如華哥你講下好玩之處在於(?)
其實你玩呢隻GAME某程度上同賺錢有冇關._.?
作者: Rex Tamkw    時間: 13-3-2011 11:00
不如華哥你講下好玩之處在於(?)
其實你玩呢隻GAME某程度上同賺錢有冇關._.? ...
maxycy 發表於 12-3-2011 21:31

馬機既好玩之處 係一隻團體既街機,好似我尋晚去左玩。d人互相交流自己d馬。當你就泥中馬卷果陣
全場都會為果隻馬而打機,我覺得e種風格係其實game冇的。

我覺得同賺錢冇關,因為你就算中左D金幣返泥都對換唔返錢,同時唔可以做金幣既交易。唔係會比果到d人捉。不過係人都會想中馬而拎到多d金幣既...
作者: maxycy    時間: 13-3-2011 11:09
馬機既好玩之處 係一隻團體既街機,好似我尋晚去左玩。d人互相交流自己d馬。當你就泥中馬卷果陣
全場都會 ...
※華仔※ 發表於 13-3-2011 11:00

講到呢到
我有一個問題想問

賣果佢金幣係犯香港法例定係game場規則?

ps:
情況就好似港鐵咁
你觸犯港鐵條例最多是係罰款
因為果d唔係香港法例
除非拖欠罰款嘈上法庭
唔係就唔會有案底
作者: Rex Tamkw    時間: 13-3-2011 11:30
講到呢到
我有一個問題想問

賣果佢金幣係犯香港法例定係game場規則?

ps:
情況就好似港鐵咁
你觸犯港鐵條 ...
maxycy 發表於 13-3-2011 11:09

應該係game場規則。
作者: maxycy    時間: 13-3-2011 11:32
應該係game場規則。
※華仔※ 發表於 13-3-2011 11:30

犯左會點-__-?
作者: Rex Tamkw    時間: 13-3-2011 11:35
犯左會點-__-?
maxycy 發表於 13-3-2011 11:32

佢話會報警,但我覺得應該會比佢地打~.~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-3-2011 16:34
※華仔※ 發表於 2011/3/12 12:40

可能我未玩過啦(睇人玩就睇得多
見d人坐係度睇下個mon再禁黎禁去
係除左開跑果剎那之外 其餘都好似冇咩刺激點咁

當然可能我未親身試過 所以我唔知d玩家會有咩感受
請指教
作者: Rex Tamkw    時間: 27-3-2011 21:01
可能我未玩過啦(睇人玩就睇得多
見d人坐係度睇下個mon再禁黎禁去
係除左開跑果剎那之外 其餘都好似冇咩刺 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-3-2011 16:34

其實都要睇下果個係唔係FD場  好似賽馬會跑馬咁...一班唔識既人坐係到都會冇計傾...

但係如果係fd場  一班人會有講有笑 幫隻馬打氣 (雖然部機唔識聽;P 但係果種感覺同玩賽車果種快感有過之而無不及

你玩賽車 都係4個都係fd 先至好玩架啦 (唔係話1個人玩唔好玩

你1個人玩 相比起 你4個人玩  你4個人玩實開心好多=]  馬機一樣而已=]
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-3-2011 02:19
其實都要睇下果個係唔係FD場  好似賽馬會跑馬咁...一班唔識既人坐係到都會冇計傾...

但係如果係fd場  一 ...
※華仔※ 發表於 2011/3/27 21:01

其實樣樣遊戲都係越多人一齊玩越好玩
唔關馬機唔馬機事既

得閒試下叫朋友教我玩下馬機都好
不過玩幾個coins就夠(我有陰影 我試過3分鐘之內餵左20蚊落射魚機

唔係想上手 而係想感受
作者: Rex Tamkw    時間: 22-4-2011 12:48
其實樣樣遊戲都係越多人一齊玩越好玩
唔關馬機唔馬機事既

得閒試下叫朋友教我玩下馬機都好
不過玩幾個coi ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-3-2011 02:19

我半個幾鐘 放晒20蚊 落隻馬到 :lol
作者: madame    時間: 11-5-2011 23:23
金啦 馬機無野做曬下時間唔錯嫁~車game拳王就同朋友玩..
作者: sunboyabc    時間: 24-5-2011 09:14
@@多謝分享~
作者: Forte    時間: 19-6-2011 14:51
求魚機攻略(拖

其實咩叫值得...指娛樂定係打發時間,定係實質d有收入?(代幣/你講賣recond賺錢[未見過])

大絕:個個人都唔同,d人會玩咩咪姐係佢覺得玩咩比較"值得"
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-6-2011 21:28
求魚機攻略(拖

其實咩叫值得...指娛樂定係打發時間,定係實質d有收入?(代幣/你講賣recond賺錢[未見過])

[s ...
Forte 發表於 2011/6/19 14:51

「值得」每個人既觀點都唔同既
我正正想睇下唔同既人會有d咩觀點

打個例子啦
有d人(特別是路過的新手)可能純粹唱20蚊coins黎玩下 然後放晒落推銀機
佢地可能純粹為樂趣/娛樂 全部coins就咁倒晒入推銀機 然後開開心心咁走就算
不過 佢地可能會覺得20蚊用黎打太鼓 會仲好過玩推銀機
因為對於d新手黎講 太鼓比較抵玩過推銀機(推銀機冇技術既話可以好快洗晒堆coins

再打個例子啦
有d人對於d金幣遊戲 本身有技術既
佢地既技術 可能只需要用幾蚊就可以玩到成日 甚至有錢賺

所以「值唔值得」有好多意思既
再延伸d黎講 就係話「為左相應既output(樂趣/娛樂/錢) 值唔值得入銀落去果部機去玩」
作者: Forte    時間: 29-6-2011 01:20
咁如果係我ge話

會DDR>魚機......(算代表你1樓講個2類game啦...我少玩其他game

一來DDR娛樂(玩法,可以2p一齊玩,唔同mode,偽fd list),二來由廢玩到依家叫ok啦都有少少成就感,三來會有同其他玩家交流

而魚機我都有玩過...但點解對我來講冇咁值得玩係...

1)玩到燥,明明射中條魚都捉唔到,流傳話d魚有條hp收埋左,唔知,又有人話射某d位先捉到
2)一講賺錢,好少會同其他玩家有交流...因為都係競爭對手(魚機
3)賺到固然開心,賺完蝕番都係一場空...
4)唔蝕見好就收都冇用,d代幣換唔番錢,一係你私下賣,但犯法..你諗你啦

btw,拎來燒時間又真係唔錯ge....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-6-2011 15:31
咁如果係我ge話

會DDR>魚機......(算代表你1樓講個2類game啦...我少玩其他game

一來DDR娛樂(玩法,可以2p ...
Forte 發表於 2011/6/29 01:20

關於魚機果段
我駁你唔到(因為我始終冇咩點玩過
我諗應該要搵迷幻出黎同你傾

btw我又聽過有個說法
魚機裡面coins越黎越少果陣 射中魚(大魚?)既機率就會降低
所以某程度上 高手係賺緊d新手/倒霉鬼倒入魚機裡面既coins(因為佢地負責倒coins入魚機裡面

亦因此 可以大約解釋到點解某d地方既魚機完全冇人玩
某d地方既魚機反而大把人玩(例如旺角新之

==================================

好了 回題
其實非金幣遊戲與金幣遊戲的分別之一,
前者純粹是一個遊戲,後者除了遊戲外也是賺錢工具,
所以一般人說的「遊戲黎je 唔駛咁執著輸贏wo」就只適用於前者而不是後者。
因此就像上面所說,金幣遊戲會存在著很多「競爭對手」,
所以非金幣遊戲會比金幣遊戲更加容易找到志趣相投的朋友。
(當然我覺得應該會有例外,求例外的補充)
作者: Forte    時間: 4-7-2011 10:40

例外ge補充...有d丫叔玩魚機好神...冇啦啦走埋來教人玩....
叫人用8號網打囧

個陣我同我朋友玩緊DDR聽到...跳完一首向後睇(又係太荷到囧),佢地係咁捉到d龜,魔鬼魚...呢d多錢ge"魚"..

不過睇咁耐我都係見過一次咁大把....

聽聞可以用來溝女?d女仔都肯玩0.0
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-7-2011 00:26
例外ge補充...有d丫叔玩魚機好神...冇啦啦走埋來教人玩....
叫人用8號網打囧

個陣我同我朋友玩緊DDR聽到.. ...
Forte 發表於 2011/7/4 10:40

啊哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈我笑了出聲了

btw迷幻都好似係比d呀叔講左幾句教左幾下 先開始玩魚機
作者: Forte    時間: 5-7-2011 00:36
啊哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈我笑了出聲了

btw迷幻都好似係比d呀叔講左 ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-7-2011 00:26

但唔伏wo,個丫叔真係係咁捉鯊魚.....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-7-2011 21:49
但唔伏wo,個丫叔真係係咁捉鯊魚.....
Forte 發表於 2011/7/5 00:36

伏黎架啦
你估d初心者實學到d呀叔 係咁捉鯊魚咩
睇黎應該係一心想搶錢je

==========================================

btw
我上次搵你之前路經mk88 於是落去望左一望
Jubeat隔離 地庫樓梯對出果度有部機

呢部已經超越左射魚機
我地宜家就暫時稱呼佢做射飛機先

如果你覺得有更加好既名既話 你唔駛提出黎啦
你一提出黎我唔肯定你會唔會比人扣分
作者: Forte    時間: 6-7-2011 00:40
伏黎架啦
你估d初心者實學到d呀叔 係咁捉鯊魚咩
睇黎應該係一心想搶錢je

============================== ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-7-2011 21:49

STARWAR 囧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-7-2011 19:55
STARWAR 囧
Forte 發表於 2011/7/6 00:40

順帶一提
迷幻表示有玩過上面部野
我叫佢上黎呢度講下都好

=====================================

佛大你見字就去音G版
有笑話比你
作者: Forte    時間: 7-7-2011 23:40
呢部野,應該原理同魚機一樣,但..比起魚機來講,呢部野易賺coin d定難賺d
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-7-2011 18:35
呢部野,應該原理同魚機一樣,但..比起魚機來講,呢部野易賺coin d定難賺d
Forte 發表於 2011/7/7 23:40

呢層唔知
不過我覺得個idea好正就是了

下次仲可以整「捉鳥機」「捉昆蟲機」「捉少女簽契約做魔法少女機」等等...
作者: Forte    時間: 11-7-2011 18:43
呢層唔知
不過我覺得個idea好正就是了

下次仲可以整「捉鳥機」「捉昆蟲機」「捉少女簽契約做魔法少女機」 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-7-2011 18:35

好似,冒險樂園都有捉魚機個d野...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-7-2011 19:17
好似,冒險樂園都有捉魚機個d野...
Forte 發表於 2011/7/11 18:43

冒險樂園就唔清楚
不過好多類似冒險樂園既地方(又係買金幣 玩完就出飛 然後拎飛去換禮物果d)
都開始有魚機
有d係出金幣 不過亦都有d係出飛orz

我樓下都有
平時好多師奶都係果度聚集射魚
作者: Forte    時間: 11-7-2011 19:18
冒險樂園就唔清楚
不過好多類似冒險樂園既地方(又係買金幣 玩完就出飛 然後拎飛去換禮物果d)
都開始有魚機 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-7-2011 19:17

出飛真係sad,都唔知要儲幾多張先換到個少少野
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-7-2011 19:18
出飛真係sad,都唔知要儲幾多張先換到個少少野
Forte 發表於 2011/7/11 19:18

我唔知d飛點計
不過假如部機係出飛既話 我玩推銀機唔好
作者: Forte    時間: 11-7-2011 19:21
我唔知d飛點計
不過假如部機係出飛既話 我玩推銀機唔好
Torchic╳小火雞 發表於 11-7-2011 19:18

推銀又係呃錢....側邊有2個大窿,d錢跌落去入番部機...

成日覺得好似差少少就跌好多coins出來咁

但一丟coin入去,會推到其他coins入左去側邊d窿...因為佢前面有少少拱起左

開頭我仲以為係鏡面反射番d coins...睇真d真係窿來Orz
作者: Torchic╳小火雞    時間: 11-7-2011 19:43
推銀又係呃錢....側邊有2個大窿,d錢跌落去入番部機...

成日覺得好似差少少就跌好多coins出來咁

但 ...
Forte 發表於 2011/7/11 19:21

呃錢技倆
到頭來唯有去玩波波池算了

我成日好佩服某d呀叔
一條友玩兩部 甚至三部馬機阿
又或者幾部老虎機
作者: Forte    時間: 11-7-2011 20:00
呃錢技倆
到頭來唯有去玩波波池算了

我成日好佩服某d呀叔
一條友玩兩部 甚至三部馬機阿
又或者幾部老虎機 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-7-2011 19:43

得閒冇野做,鑽研左好耐,交左唔少學費ga啦..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-7-2011 20:09
得閒冇野做,鑽研左好耐,交左唔少學費ga啦..
Forte 發表於 2011/7/11 20:00

我就唔鑽研啦
費事一唱完20蚊突然間冇左就好笑

我寧願拎果20蚊去玩4鋪DDR仲好
(嘛 人人需求不同 我明的 所以才要開這帖來討論嘛
作者: Forte    時間: 12-7-2011 20:35
我就唔鑽研啦
費事一唱完20蚊突然間冇左就好笑

我寧願拎果20蚊去玩4鋪DDR仲好
(嘛 人人需求不同 我明的  ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-7-2011 20:09

不是jubeat嗎
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-7-2011 20:48
不是jubeat嗎
Forte 發表於 2011/7/12 20:35

Jubeat我表示等減價
代尾呢d時段應該就快減價架啦
作者: Forte    時間: 12-7-2011 21:33
Jubeat我表示等減價
代尾呢d時段應該就快減價架啦
Torchic╳小火雞 發表於 12-7-2011 20:48

好多機都係...但一升級就....

d coins機就唔會啦...
作者: maxycy    時間: 16-7-2011 10:02
如果你覺得有更加好既名既話 你唔駛提出黎啦
你一提出黎我唔肯定你會唔會比人扣分
Torchic╳小火雞 發表於 5-7-2011 21:49

(笑)

話說前日用左某華部i phone玩魚機
感覺幾好
有少少想試機舖d魚機
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-7-2011 21:43
(笑)

話說前日用左某華部i phone玩魚機
感覺幾好
有少少想試機舖d魚機
maxycy 發表於 2011/7/16 10:02

我第一次玩魚機
20蚊唔駛5分鐘玩完
從此之後我唔再玩鳥(當然啦 應該有人會話我技術太差所致 不過我承受唔到呢d風險
作者: maxycy    時間: 20-7-2011 06:55
我第一次玩魚機
20蚊唔駛5分鐘玩完
從此之後我唔再玩鳥(當然啦 應該有人會話我技術太差所致 不過我承受唔 ...
Torchic╳小火雞 發表於 18-7-2011 21:43

用iPHONE down黎玩啦
好好玩架且零風險
)))讚

畢竟投幣捉魚...
個人而言又好像有點兒浪費
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-7-2011 16:22
用iPHONE down黎玩啦
好好玩架且零風險
)))讚

畢竟投幣捉魚...
個人而言又好像有點兒浪費 ...
maxycy 發表於 2011/7/20 06:55

iphone果d冇咩真實感
嘛 見人見智

==============================

不過投幣捉魚呢
呢個視乎d人點諗
有d人玩左好耐既 識賺錢既 就當然覺得唔浪費
作者: Forte    時間: 31-7-2011 02:15
iphone果d冇咩真實感
嘛 見人見智

==============================

不過投幣捉魚呢
呢個視乎d人點諗
有d ...
Torchic╳小火雞 發表於 26-7-2011 16:22

有時玩十蚊,20個coins,冇啦啦捉到隻龜,開心死
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2011 19:18

我前幾日落去新之睇睇(睇人地玩自己又唔玩果隻
(冇計 果度初音實在貴到死

然後睇人地玩魚機
痴線 個個一隻手控制個搖桿+發炮 另一隻手狂塞錢入去
唔係用1炮 就係用8炮 之後係度喪發炮
現場同羅馬鬥獸場真係冇分別

我諗我點都唔會學得黎
作者: Forte    時間: 13-8-2011 21:28
我前幾日落去新之睇睇(睇人地玩自己又唔玩果隻
(冇計 果度初音實在貴到死

然後睇人地玩魚機
痴線 個個一隻 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2011 19:18

某日我去mega個邊機舖hea,同左個阿姐吹水...

個阿姐原本係老鑽個間野做,不過好似有某d原因轉左來mega到做...

佢同我講d人痴線,有人昌成千蚊代幣去玩囧

仲要一陣就玩哂....

我聽到啞左囧,答番佢:我玩1蚊GVG,10蚊都可以坐成個鐘....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 25-8-2011 02:34
但係GVG玩完冇錢賺
當然啦 呢點就要睇每個人既出發點
對我黎講呢 我寧願玩GVG都唔玩魚機了 我受唔到蝕錢既風險

講開又講
Gundam EXTREME VS終於出家用機版本
不過平台是PS3 而不是PSP
作者: Forte    時間: 27-8-2011 18:55
但係GVG玩完冇錢賺
當然啦 呢點就要睇每個人既出發點
對我黎講呢 我寧願玩GVG都唔玩魚機了 我受唔到蝕錢既 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-8-2011 02:34

香港都唔出街機-.-.....

有機舖入一部就真係爽,成村人沖去玩

就好似BB咁,雖然5蚊得個250秒,但都好多人倒錢去玩

我有ps3我超強,終於唔洗封塵
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-8-2011 01:48
香港都唔出街機-.-.....

有機舖入一部就真係爽,成村人沖去玩

就好似BB咁,雖然5蚊得個250秒,但都好多人 ...
Forte 發表於 2011/8/27 18:55

啊哈哈哈哈
真不明白為啥765還不把EXTREME運到海外
就算運到銅鑼灣765做個獨家都好
收5個coins都應該好賺過戰場之絆

淦你竟然有ps3
作者: Forte    時間: 28-8-2011 17:57
啊哈哈哈哈
真不明白為啥765還不把EXTREME運到海外
就算運到銅鑼灣765做個獨家都好
收5個coins都應該好賺 ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-8-2011 01:48

但以經濟學講,一有盈餘就會引入競爭...就間間都入ga啦囧

個陣GVGNP開頭都係5,6個coins一場啦囧,d人咪又係沖去玩

我都唔知點解會買左番來玩-.-"""
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-9-2011 01:07
但以經濟學講,一有盈餘就會引入競爭...就間間都入ga啦囧

個陣GVGNP開頭都係5,6個coins一場 ...
Forte 發表於 2011/8/28 17:57

假如765肯比某間機鋪做獨家 就不會有競爭了
完全是imperfect competition

不過我亦都聽聞過另一個版本既消息
EXTREME vs要用過晒d新框體新硬件先得 即係要成部機買
機鋪都覺得太貴 買唔起
作者: Forte    時間: 4-9-2011 19:13
假如765肯比某間機鋪做獨家 就不會有競爭了
完全是imperfect competition

不過我亦都聽聞過另一個版本既 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-9-2011 01:07

一直都係不完全競爭...獨家ge話就變左monopoly...之後唔記得啦,考完算啦- -

我聽番來都係咁講,日本野堅係貴....同埋舊個d都唔知放係邊...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-9-2011 13:47
一直都係不完全競爭...獨家ge話就變左monopoly...之後唔記得啦,考完算啦- -

我聽番來都係 ...
Forte 發表於 2011/9/4 19:13

舊機應該賣出去掛

不過話時話
Seed到宜家都仲多人玩
作者: Forte    時間: 16-9-2011 19:56
舊機賣去邊到囧,可以賣上大陸?

Seed呢....

d人打慣打熟,可以單拖打上大佬...加上又平

用來消時間真係幾好....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 17-9-2011 21:42
舊機賣去邊到囧,可以賣上大陸?

Seed呢....

d人打慣打熟,可以單拖打上大佬...加上又平

用來消時間真係幾 ...
Forte 發表於 2011/9/16 19:56

咁可以賣比其他機鋪既

講返金幣
前幾日係金龍(係油麻地) 我係度打初音
迷幻就好似用20蚊唱coins 玩射魚
我打完初音就行過去睇佢玩 佢已經玩到上300個coins

之後佢問隔離d人 100蚊300coins要唔要(果度原價$0.5/個
人地係度考慮緊要唔要果陣 迷幻又繼續玩
射射下又唔知點解得返100個 之後三分鐘之內升到上500個
然後150蚊交易左 好正

不過呢件事
仍然唔會影響我會唔會去玩金幣遊戲

循例一句
於機鋪內私下買賣金幣是不容許的 請各位留意

作者: Forte    時間: 17-9-2011 22:19
咁可以賣比其他機鋪既

講返金幣
前幾日係金龍(係油麻地) 我係度打初音
迷幻就好似用20蚊唱coins 玩射魚
...
Torchic╳小火雞 發表於 17-9-2011 21:42

我都唔會因為咁而去打魚....

如果私下賣幣比人捉到真係比人拉囧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 23-9-2011 01:50
我都唔會因為咁而去打魚....

如果私下賣幣比人捉到真係比人拉囧
Forte 發表於 2011/9/17 22:19

其實d場務 咪又係隻眼開隻眼閉
作者: Forte    時間: 23-9-2011 10:38
其實d場務 咪又係隻眼開隻眼閉
Torchic╳小火雞 發表於 23-9-2011 01:50

你點知佢知唔知姐囧,可能真係唔知都唔出奇(?)

有時d太子爺,大小姐真係落場睇舖ge話,應該堅捉wo...
作者: maxycy    時間: 23-9-2011 14:34
你點知佢知唔知姐囧,可能真係唔知都唔出奇(?)

有時d太子爺,大小姐真係落場睇舖ge話,應該堅捉wo... ...
Forte 發表於 23-9-2011 10:38

我反而想知佢係用咩原因去拉人-,-
作者: Forte    時間: 23-9-2011 18:39
我反而想知佢係用咩原因去拉人-,-
maxycy 發表於 23-9-2011 14:34

賣幣真係犯法ga嘛....
作者: maxycy    時間: 23-9-2011 20:27
賣幣真係犯法ga嘛....
Forte 發表於 23-9-2011 18:39

乜唔係普通商品交易咋咩-.-"
作者: Forte    時間: 24-9-2011 00:45
maxycy 發表於 23-9-2011 20:27

你查下啦- -"....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-9-2011 02:18
maxycy 發表於 2011/9/23 20:27

咁要視乎機鋪果邊當d金幣係咪普通商品
作者: maxycy    時間: 8-10-2011 10:05
你查下啦- -"....
Forte 發表於 24-9-2011 00:45

聽聞好似係因為
「如果贏左COINS再賣出去就變相賭博」

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://asgard.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2