樂古Nakuz

標題: 各常見將帥點評 [打印本頁]

作者: foolruner    時間: 15-4-2016 11:00
標題: 各常見將帥點評

有人經常問如何配帥,所以我設計一份各將帥的點評,當然這代表的是我自己觀點,不同陣自行配備
亦可能有錯,歡迎指證,如我寫得確有問題,我會改(別說我掩蓋錯誤)

但首先大家配陣要知道幾點:
1不一定配齊7帥
2沒有任何兵/帥可以一隻走天下(臭腳天王除外@@),巨商兵陣必須靠配合
3沒有任何兵/帥是必備的(主角除外)
4任何兵/帥,必定有其弱點和限制,看兵先看限制
5無任何特殊的輸出帥,我不會放出來
6部分帥我沒玩過,求補遺@@

優:抗高於MP女
優:補魔1:2,基本上補給必備,因為可以補魔
優:冰牆,有各種妙用,封死怪、集怪、擋住隊友主角出行(試太多=.=)、封死BOSS
劣:燕始終魔力有上限,其實兩隻MP女已經等若一隻燕,加上有冰釋
劣:始終要加智易死
劣:部分只打一隊的朋友們,其實無需要太多補給
評:基本上必備,除非你捨得花大量錢打造MP女陣

金巨
優:被動加抗性,效果雖不及上裝前後,但亦是百尺竿頭,更進一步之法
劣:全陣未上裝,有無金巨差別不大,請先準備裝備,再想金巨吧
劣:據聞有封頂抗性,上裝生死基本已經封頂,再金巨亦無用(單指被生死的兵)
劣:印南怪打10萬血,有金巨無金巨都秒殺,無分別
劣:如果使用定系兵種(臭腳天王、項、馬車等),基本上無須要金巨
評:全陣上裝的兵陣必備

優:如果你要暴走打多隊,始終要回血兵一隻,因為十全只能回500點血,需要一開始高速回血,捱過第一波攻擊,讓天使/回血有時間發動
        而回血兵之中,孔最有用,因為加上補魔這一個小小籌碼,另外在沒有舉世成仙的伺服(沒有仙丹),其實孔回魔還是頗佳的
劣:回魔數量強差人意
劣:打天範圍較小
劣:回血量受魔力影響,而你不可能加大量魔
劣:回血視乎心情(可能我不知道公式),如果大量食十全,只能回一隻
劣:太衝動,太喜愛出遊
劣:食雞湯就不需要了

優:生死,強大的保護力量,加血上裝,生死再配合回血,應該不用死了
劣:只能補一隻
劣:需要時間開技,不如更快殺死怪是否更划算?(自行計算)
劣:生死柱作用還是強差人意
劣:即使能夠補,只能頂一邊
評:打天BOSS用來生死不怕死

天使
優:依據兵仔抗性高低加防
優:未爆都可以補充,可以取代補血
劣:膜太低防,被集火頗難維持
劣:與補血無法疊加(膜破前不會扣血)
劣:天使加智易死
劣:要時間去注意是否爆膜
劣:一個控制不好,補血把MP用光就……
評:只有錦上添花,沒有雪中送炭

聖天象神
優:定死BOSS先清廢怪
優:屍爆威力強大
劣:會打BOSS,都很少有人在乎BOSS的攻擊了,一般BOSS都廢攻擊,強在小怪
劣:屍爆範圍小
劣:屍爆可能被鎖帳
評:囧其實我不明白為何還有人用象神=.=,不過有人問

項&馬車
項是力版馬車,多點威力,少點MP量
優:9級怪(非BOSS)攻擊時永凍
劣:食魔、威力低下
劣:玄槍主有大力,甲馬玄槍有雙力,項甚麼也沒有,可想而知威力如何
評:便宜而打強怪的安全兵種(永凍),不過要慢慢磨,建議配備MP女大軍加孔

寧3
優:攻高
優:自動
劣:不能一次打完
劣:慢
評:它不是主力,要另有主力搭配

申2
隨等級提升範圍及威力,加敏
曾聽聞有人為培養它而合朝凶
優:範圍大,連帶距離都變大
劣:低防
劣:出技慢
劣:威力低
評:清天廢怪,最好用是它了

權2
優:開技後無敵
優:用技MP較少,派出去不怕MP耗盡
劣:不能頂天
劣:一開場要走出去,速度太慢,稍遲主陣即受攻擊
劣:駁技被殺已成常識
劣:只能顧及一邊
劣:怪不喜歡打權,經常繞過權打後面主陣
劣:開技後不能補MP(所以不能解封打怪)
劣:鐵璧中可以被擊退,據聞暈技和冰封無一幸免,但未試過,待證實
評:打又不能打,頂又不能頂,留來PK封人技吧

花2/3,或賽2/3(取代陰)
優:抗高
劣:要解封符
劣:無法購買掛兵,要自己慢慢升

優:據聞分身可以分享本尊抗性(未證實)
優:一召召3個分身,死一個可以用另一個頂住待重新召喚
優:用解符女忍可以雙血
劣:要解符女忍
劣:防還是弱
劣:召分身散,於是怪會散

雷公
優:悶達雷公待組
優:定住+非持續技,理論上可以殺死所有可休戰怪
優:補血最多,對高血召喚怪尤其有用(例如天王的臭鞋)
劣:已經很少可以休戰怪了
劣:回血只回一個人
評:剩下回血用,一下回10萬血者,非它莫屬。但休戰只剩帶新手過任有用

帕2
優:可以打天
優:減防
優:可以暈9級怪
劣:減防只減一隻,而且隨機
劣:群攻範圍不大,對天較弱
評:台灣過段用,其餘,留來打王減防吧
作者: 櫻也愛    時間: 15-4-2016 11:42
燕方面,如果無想300,250LV既MP女可代到嗎?
定係等轉燕3高血高魔
作者: 新手勿電    時間: 15-4-2016 13:08
櫻也愛 發表於 15-4-2016 11:42
燕方面,如果無想300,250LV既MP女可代到嗎?
定係等轉燕3高血高魔

燕3 最重要既係 加抗性

天使
優:保護弱兵

劣:膜太低防,被集火頗難維持                <膜既吸收量係睇隻兵既抗性 我推隻落祖 明男出去 15秒個盾都未爆
劣:與補血無法疊加(膜破前不會扣血)
劣:天使加智易死                                    <個膜夠厚 基本上都好少會死
劣:要時間去注意是否爆膜                        <習慣左就大約知食幾多招技會爆 會預先補定 爆左先補就太遲
劣:一個控制不好,補血把MP用光就…… <2轉可以補血咩?
評:低級/帶低級過渡用不錯                       <高級都有用

雷公
優:提婆雷公吸手待組
優:定住+非持續技,理論上可以殺死所有可休戰怪
優:補血最多,對高血召喚怪尤其有用(例如天王的臭鞋)
劣:已經很少可以休戰怪了
劣:回血只回一個人
評:剩下回血用,一下回10萬血者,非它莫屬。但休戰只剩帶新手過任有用

優:抗高
劣:要解封符                                          <單國可以浪費1個兵位 買隻200念
劣:無法購買掛兵,要自己慢慢升            <花2真係吸上去 所以要出左王2先

優:冰牆,有各種妙用,封死怪、集怪、擋住隊友主角出行(試太多=.=)、封死BOSS
劣:燕始終魔力有上限,其實兩隻MP女已經等若一隻燕,加上有冰釋
劣:始終要加智易死                                                       < 等燕3 專裝 3轉又會加抗 玩6000法 全血 加埋天使盾一定唔會死 我個fd果隻燕2打冰hi都無事
劣:部分只打一隊的朋友們,其實無需要太多補給           <咁都算劣 -.-
評:基本上必備,除非你捨得花大量錢打造MP女陣         <花大量錢係買裝備吧...........

作者: nickychanf    時間: 15-4-2016 13:47
申2其實威力都好勁 最主要係群殺
打一大群天怪快過用青龍一隻一隻清
用敏裝2千幾敏已經好痛

作者: 櫻也愛    時間: 15-4-2016 14:59
新手勿電 發表於 15-4-2016 13:08

天使

睇黎遲D都要轉返燕
咁靚女唔轉唔得
作者: foolruner    時間: 15-4-2016 16:03
新手勿電 發表於 15-4-2016 13:08

天使

完全忘記燕抗性,感謝

天使
劣:膜太低防,被集火頗難維持                <膜既吸收量係睇隻兵既抗性 我推隻落祖 明男出去 15秒個盾都未爆
劣:一個控制不好,補血把MP用光就…… <2轉可以補血咩?
評:低級/帶低級過渡用不錯                       <高級都有用

-即是廢裝陣膜是無用的?
-據聞可以,今晚測試
-高級兵陣本身夠頂就沒需要它錦上添花
可能我寫太差,但我指的低級,是指主角低級,無法上裝,但大量高裝兵時

雷公
優:提婆雷公吸手待組

劣:要解封符                                          <單國可以浪費1個兵位 買隻200念

要買200念,即是不能取代念,要做主力就不計

劣:始終要加智易死                                                       < 等燕3 專裝 3轉又會加抗 玩6000法 全血 加埋天使盾一定唔會死 我個fd果隻燕2打冰hi都無事
劣:部分只打一隊的朋友們,其實無需要太多補給           <咁都算劣 -.-
評:基本上必備,除非你捨得花大量錢打造MP女陣         <花大量錢係買裝備吧...........

-通常都不會用專屬裝,因為無套裝屬性,只會用武
-無用即是劣
-正確,因為隻隻都要上裝
作者: 45661231    時間: 15-4-2016 19:04
新手一問,其實悶達係咩黎,佢正確名係咩、係邊度打?
作者: nickychanf    時間: 15-4-2016 19:32
45661231 發表於 15-4-2016 19:04
新手一問,其實悶達係咩黎,佢正確名係咩、係邊度打?

悶達佢真係叫悶達   52網叫門達
首先你要去武鬥場 (點主角右鍵)
再行去提婆神庙 入去再入<提婆地下> 就到
作者: 新手勿電    時間: 15-4-2016 20:01
foolruner 發表於 15-4-2016 16:03
完全忘記燕抗性,感謝

通常都不會用專屬裝,因為無套裝屬性,只會用武

專屬裝+5就會有架啦
作者: d77g88g88    時間: 16-4-2016 00:46
好詳細@@
之前見果d都無新將
作者: henryns    時間: 16-4-2016 15:39
唔錯.....不過建議分番開國  1只只講晒佢
入硬精品貼
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 17-4-2016 21:21
天使會補血? 1轉係有補血,2轉52冇寫會補血...我被搞混了...

再說~ 其實權2唔係開左技就無敵,以我所知至少食魂技惡力、蠍子技毒風都可以以扣血量%數形式令開技未夠秒數既權2慘死,印象中好似普通冰雪神都整得死佢
作者: foolruner    時間: 18-4-2016 09:49
聶羅阿瑪特 發表於 17-4-2016 21:21
天使會補血? 1轉係有補血,2轉52冇寫會補血...我被搞混了...

再說~ 其實權2唔係開左技就無敵,以我所知至少 ...

印象中是會扣血,不過不會慘死
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依
作者: 132231    時間: 18-4-2016 10:06
權2開左技都會死的....如:惡力,於台既反傷....
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 18-4-2016 12:41
foolruner 發表於 18-4-2016 09:49
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依 ...

我印象中食魂出一下惡力權2會扣50%血到到得番1hp時候再中惡力會直接瓜老趁
作者: online529    時間: 18-4-2016 12:56

只補充我有用過的將帥@@
升邊隻將帥好睇個人需要.可去youtube 睇片參考下先.

優:抗高於MP女  <--呢個優點...基本上每個2轉都比1轉,普通兵高抗@@
劣:始終要加智易死
劣:部分只打一隊的朋友們,其實無需要太多補給  <--呢個...又可以慳返一個兵位><
評:基本上必備,除非你捨得花大量錢打造MP女陣  <--只要買隻225MP女上225天王轉燕2好高抗.有一定血量後全智都唔易死.我燕2用天照

套(260魔抗,不過物抗低)加上218LV金仔.隻燕5700HP全智都死過~_~ 講得誇張D全血可以出去頂冰樹-.-"

天使
優:依據兵仔抗性高低加防  <--補充:天使膜可當作幫兵加左血(血量等於天使智力),如果本身兵/將係高抗.15秒完其實都未爆膜,相反低抗

就好快爆膜
劣:膜太低防,被集火頗難維持
劣:與補血無法疊加(膜破前不會扣血)  <--將/兵扣左真血未死,之後用天使膜,回血的將/兵可以回到真血
劣:天使加智易死  <--有上裝的天使都幾高抗.加上保護膜好少會死(暴走冰樹基本上沒死過)
劣:要時間去注意是否爆膜
劣:一個控制不好,補血把MP用光就……   <--2轉不能補血
評:只有錦上添花,沒有雪中送炭

申2
隨等級提升範圍及威力,加敏
曾聽聞有人為培養它而合朝凶
優:範圍大,連帶距離都變大  <--個人用申2,感覺放技距離和技能傷害距離一樣,但上下範圍會細D
劣:低防
劣:出技慢  <--真係幾慢,可用風精輔助
劣:威力低  <--申2上修套全敏威力幾勁.
評:清天廢怪,最好用是它了  <--高LV的無想300申2可以打冰城3F雙頭蛇

花2/3,或賽2/3(取代陰)  <--200LV以上都可以考慮取代念陰
優:抗高  <--仲有:花3打天地.傷都唔錯.賽3威力好勁,同印象有得揮
劣:要解封符
劣:無法購買掛兵,要自己慢慢升  <--1轉都要自己吸上去=.="

帕2
優:可以打天
優:減防
優:可以暈9級怪
劣:減防只減一隻,而且隨機
劣:群攻範圍不大,對天較弱  <--技能好難觀察,都唔知出左技未><
評:台灣過段用,其餘,留來打王減防吧  <--打王2倍傷超好用
作者: 頭搖又尾擺    時間: 18-4-2016 12:58
foolruner 發表於 18-4-2016 09:49
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依 ...

不如版主大哥你玩過先好評價d將帥好嗎? 天使回到血你又講得出,權2無任何方法可以致死你又講得出
未玩過/初玩巨商嘅新手咁就俾你fake左嘅話點算好 如果想做攻略/評價嘅話可唔可以自己玩過一次或者虛心d問下有玩過嘅朋友先出post?_?
作者: foolruner    時間: 18-4-2016 15:17
頭搖又尾擺 發表於 18-4-2016 12:58
不如版主大哥你玩過先好評價d將帥好嗎? 天使回到血你又講得出,權2無任何方法可以致死你又講得出
未玩過/ ...

從來都有錯
被FAKE就被FAKE吧,誰沒被FAKE過?
如果錯就會改回來
我初玩台巨都被某人FAKE燕2免疫冰封,可惜打冰肥……原來是指龜那隻冰虫(冰劍技)

至少我會出來教人,不至於讓新手們四處哀求,無人回應
到有人說話,就有「高手」出來扮演救世主
作者: online529    時間: 18-4-2016 15:40
foolruner 發表於 18-4-2016 15:17
從來都有錯
如果錯就會改回來

被fake就被fake/至少出來教人。會唔會有些少矛盾。
無意冒犯,但你咁講有啲不負責任。同當年fake你嘅人一樣@@??
巨商咁多將帥,要玩晒係有難度,而且每人用完某將帥感覺都唔同。大家最好上網睇片或睇多啲文了解清楚先用就最好=3=
路過的0.0
作者: 頭搖又尾擺    時間: 18-4-2016 18:51
foolruner 發表於 18-4-2016 15:17
從來都有錯
如果錯就會改回來

即係fake人總好過冇人答冇人理? :O 如果係咁嘅話我冇其他問題喇法官大人
作者: foolruner    時間: 22-4-2016 09:11
魔界幻龍 發表於 21-4-2016 22:48
無想一轉停 出品必屬佳品

燕2我有放埋圖話埋邊招技,都叫FAKE

好後期啦,我燕2都升兩隻出來才有圖

1張解封1張200符(1X億)呢
作者: foolruner    時間: 22-4-2016 10:36
魔界幻龍 發表於 22-4-2016 10:19
講到敢唔想轉燕2味炒左佢囉
1X億我放落地比你啦

原來出攻略一定要圖
原來轉完炒就可以把錢要回來

1X億,我喜歡,放吧,放完POST出來讓大家看
作者: foolruner    時間: 22-4-2016 12:37
魔界幻龍 發表於 22-4-2016 12:26
仲快D轉番去正常討論版?
怕比人吉多幾野?
版主特權唔係敢用囉

炒完你送還兩張符給我?

原來有圖就可以是攻略

版主權利自要向上負責,如有投訴,可以去版務帖/投訴區發文
作者: d77g88g88    時間: 22-4-2016 17:53
講講下講科技
離晒題wor
作者: foolruner    時間: 23-4-2016 09:05
魔界幻龍 發表於 22-4-2016 13:28
你拍條片出黎炒左只燕2
我比2條符你有幾閒
投訴有無用,大家心照啦,喂威喂

經驗呢?你負責找經卷?
時間呢?

賠償可以撫平一切?你想得太簡單了吧。
何況被你騙的又何只一人?

你喜歡對號入座,就入吧。
反正,只要你受損,就會將損害你的人,會歸入某些行列
作者: foolruner    時間: 23-4-2016 14:10
魔界幻龍 發表於 23-4-2016 12:34
你講到燕2敢廢就炒啦,仲唔拿拿林炒左佢?再升都係浪費經驗
人少少,衰左咪認囉

你司馬昭在做甚麼就大堆人看到

毋須多言,你補得到時間再說吧
作者: foolruner    時間: 23-4-2016 15:13
魔界幻龍 發表於 23-4-2016 14:35
仲唔快D調番呢個"攻略"POST出去
比人炮就調入黎
不如DEL個POST佢算啦

你繼續撥冷水吧,好記得潑冷水時你的回覆

別人出POST你就來做救世主,反而你自己不發文教人
作者: henryns    時間: 23-4-2016 17:06
咪插人啦...人地開POST 教人係好事泥
就算係將D資料總結埋一齊 都要好耐時間整架
打字都要時間

錯左  比人講FAKE人咪改番囉 改到岩為止
依家無人整那D評  單只既就可能有既
其他既都係幾年前既野泥
當然  有圖有片就更好
作者: foolruner    時間: 23-4-2016 22:35
魔界幻龍 發表於 23-4-2016 18:14
"不如版主大哥你玩過先好評價d將帥好嗎? 天使回到血你又講得出,權2無任何方法可以致死你又講得出
未玩過/ ...

不如你玩過天王才評價天王好嗎?
其實天天提著247+192,感覺上酸味好濃

看到資料來源,我算是知道你的思路何來了,只有50%嘛

大家寫攻略前你就敝帚自珍
到有人寫你就來潑冷水,出來說自己一早知道
再做救世主將人評得一文不值

有能力就一早寫出來,而非抱著一二個錯處就大肆批評
這樣只會令人覺得你只懂那一兩點

自己fake人就叫人炒賠兩張符就想了事,他人fake人就罪大惡極
只是指責他人卻不提自己

當然,一年前你已經蘇文峰到有燕3,早早fake我轉燕2,看來我該感謝你

批評人來抬高自己,自己卻無大建樹,有此言傳身教,就誤人子弟了

最後再提示你一下,韓國人用法不是天條,更何況只見有一兩個韓國人玩天使
作者: foolruner    時間: 24-4-2016 02:18
魔界幻龍 發表於 23-4-2016 23:05
我要合有幾難
250馬+23X龜,多你丁屎
不過,我忍到,唔心急

即是未合天王就急急評論

你又選擇性無視自己fake人
不單無建樹,而且誤人子弟
作者: 頭搖又尾擺    時間: 24-4-2016 05:58
foolruner 發表於 23-4-2016 22:35
不如你玩過天王才評價天王好嗎?
其實天天提著247+192,感覺上酸味好濃

唉, 版主大哥你就當我係大肆批評啦, 不過其實我個重點係放喺「出攻略前先verify」呢到
對於你啲將帥評價我就不予置評啦, 但連隻將帥嘅最新情況都未知就評價, 咁只會令人質疑你對隻將帥嘅評價仲有冇可信性
巨商大大話話都10年有多, 唔少技能/將都有改動過,唔通我仲會話吉祥天招技無視抗性叫人去轉咩
如果只係憑感覺直覺/記憶去comment,呢樣嘢其實好危險, 因為你嘅comment未必貼近到現實, 而你嘅超然地位會令新手們覺得有公信力而信(/誤信)左你
而且呢啲連52都有講:

铁壁:........无法阻挡特殊攻击。

拉絲雅 技能: 多重保护膜, 神圣弹 (冇寫到有恢復術)

如果52都唔參考就寫, 犯左呢啲低級錯誤一定俾人質疑架啦
雖然暫時未見問題, 但抱住呢個心態去做攻略都幾唔健康

我自己都認同要有個將帥評價俾新手參考,不過希望閣下可以集思廣益之後先再出post甚至放喺資料區, 或者真係自己玩過一次/問問朋友嘅意見先再評價,咁樣嘅攻略先至會有參考價值
作者: foolruner    時間: 25-4-2016 09:42
頭搖又尾擺 發表於 24-4-2016 05:58
唉, 版主大哥你就當我係大肆批評啦, 不過其實我個重點係放喺「出攻略前先verify」呢到
對於你啲將帥評價 ...

這兩個確實錯誤,這沒法否認的,所以我都有改POST

至於集思廣益……你可見我問四次火天王才有人答嗎?很多人都愛敝帚自珍,這就是新手的悲哀
也許大量資料沉底了,資料區作用就在此

所以未必正確,有時都會寫出來,加上前頭一句,有人指證就改
作為開帖的人,需要承認錯誤是真的,但怕有錯不寫,更有問題
52本身就是最多錯的地方,因為它寫得多,尤其52更新都慢(例如打獵),那應該關站嗎?

再言兩隻,前期出遊戲內有人說可以補血,權2之前玩,經測試,吸血確實可以吸(不知3/4/5門吸血),但都不死(憑依不計)
當然查52是基礎,天使補血是我失誤

當然,有其他人要把其他事拉在一起,對人不對事,以身份攻擊他人,或者存有其他目的,我自當奉陪
作者: foolruner    時間: 25-4-2016 09:55
魔界幻龍 發表於 24-4-2016 07:29
心照啦
轉燕2都可以叫fake
宜家全巨最高戰最打得既幾十個人都轉哂廢既燕2
面就人地比既

原句奉還

半年前,在賽3/昌3/臣3/寧3都不受歡迎的年代(尤記得許3花3未出),你能蘇文峰到燕3吸引,算你強大
即使你是神算,依你言辭,算完,悲天憫人的你,就fake人轉燕2準備,倒是一絕
燕3當然出,大部分人對它都持保守態度,拿燕3說事,我笑了

其實你的行為大家都有眼可見,自知你為何而為之
輕輕一句,一點就炸
作者: foolruner    時間: 25-4-2016 22:51
魔界幻龍 發表於 25-4-2016 18:52
單單打法抗就要轉啦,蘇文峰

無想一轉停

單單抗要轉,所以你說冰免疫叫人轉
當然你的錯叫小錯,別人的錯叫大錯
喔當然52的錯都叫小錯
佩服
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 10:16
魔界幻龍 發表於 25-4-2016 23:42
冰就防到既
你拎死一招冰肥技一路吹
提埋你,冰CD招技都防唔到

你只拿一招冰劍技?
哇,雷劍句刀七刀都出現還在冰劍
新出冰城,說免疫冰,原來指的不是冰城的冰,真有趣
好吧,不談,我邀請你去太陽神殿試試玄槍技
我很懷疑,究竟冰劍技還有多少怪出呢?

用FAKE的方法,引人轉成二轉
用的是免疫冰劍技能
準備轉一隻未出的三轉
而且至今都未知燕3強不強
真是用心良苦,作育英才

捉死燕一件事?因為你教人不多嘛
當然我都想知道
有沒有人未齊陣被你FAKE去轉龜,然後無法升
有沒有低級裝陣被你FAKE去轉天使,結果還是豆腐

寫攻略確實可以拍片,可惜你連片花都未見。
哦有,我見過,一條公佈別團外掛,而且是大頻和你吵架後才公佈
另一條是馬車片,哦這條片公佈後,見你叫人玩馬車,不過馬車年代已經過去四五代

救世主,多寫你的攻略吧,最少都譯個50%出來看看
要提升自己,不用潑冷水的;P

哦另外無數人認為火天王可以打天,因為一段火天王打雷鳥片
無解釋的片段真恐佈;P
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 11:10
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:02
單單抵抗高就已經可以轉
不過你唔識玩巨商,唔怪你

明明有問題都被你說成無位入

當然你無提防冰肥技,不過是免疫冰嘛

既然你要說不懂玩巨商,就看哪些攻略值得一看吧
我等你帶起熱潮
等你玩驢陣
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 11:14
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:13
你D攻略真係值得一看既
次次都有錯
次次都比人插上天

因為經常有你潑冷水

真的好記得潑冷水的回應
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 12:02
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:35
唔知邊個叫人唔好買外掛野
唔知邊個過幾日就話物價已完
唔知邊個退巨放緊ac放緊神裝

香港人呀……就愛把反對自己的所有人混為一談當成同一人

哦對了,忽然想起一件事,我想知道現在大聲幾錢一個

別把任何人當成全知全能
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 16:37
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 15:18
呢個人唔係你被人反對緊

別把任何人當成全知全能

你收的風都很有趣

在大田收風收到燕免疫冰就叫全知全能啦

公式兵陣
作者: foolruner    時間: 26-4-2016 17:08
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 16:59
早知你唔識爬文架啦
講黎講去都係燕2仲要特登先搵到位入
冰就防到

你除了潑冷水一直都無新招,見不得人寫攻略
從我來樂古至今,除了指責他人和推銷你的公式兵陣,似乎不見你有其他說話

你沒有多少建樹,只有一直指責他人,當然少問題啦,手指指,當然簡單
不過一樣可以嚴重FAKE人
有本事,寫一篇完整巨商攻略,包含一切的
樓上一早答你了,你又重覆同一個觀點,似乎沒有創新的是你吧

原來看完你的說話要另爬文的,我明白了,指望全知全能的看官嘛

多玩巨商吧,巨商不只有一條公式的
作者: foolruner    時間: 27-4-2016 09:57
魔界幻龍 發表於 26-4-2016 17:26
你哥D就唔叫攻略啦
"見不得人寫攻略" 外星文?

哦原來攻略還在,就能否定你「見不得」
你都好有趣,你有權禁止攻略嗎?
唯一可做的就是貶低攻略,尤其是抓住一兩個錯處,否定全部

更好更快更勁看人如何用,而不是公式

拍片真的比文字有用嗎?笑話,你去52看片?
會思考嗎?
多少人還在想合雀天王用來打天,只因為一段打雷鳥片
多少次叫朋友不要相信片段,因為片段一定是最強一面神裝神配陣,多玩幾年巨商就懂,你不會不懂吧

話說,你的「得閒拍下片」呢?吵架後拍片攻擊?還是證明低戰打馬夏非外掛?
沒有建樹就只愛拆樓

只在大田收風,不用去別處,未玩過就會當真,玩久了,就是笑話了

每一份攻略都有目標群體,我寫明針對空裝新手,居然會成為你攻擊的原因
可笑是,你給出來的選擇,是用十幾億打造早期兵陣

我不否認,新人第一日全神裝刷信合神的可能性,100個有一個嗎?
如果你覺得神裝衝信合神是攻略空白,你就寫出來,而不是指責別人不寫
不過我很好奇有多少人會有所得著,有多少人懂得配裝,懂得神強大,而不知自己如何玩的
作者: foolruner    時間: 27-4-2016 15:06
魔界幻龍 發表於 27-4-2016 12:53
攻略就唔禁止既
山埃文另計

一早說了無公式,卻要一條非正式公式

攻略呢,不錯,不過不是你寫的
而且要引誘才懂得放出來
丫,說好的純圖和片呢?
技能計體力和智力(影響各佔一半),擊中怪物後以每隻*20吸收怪物的法力
但法力低於20時,就沒有效果

你猜這句重要還是圖片重要呢?
雖然有所不足,但大家都必然欣賞
要圖才是攻略?

可惜你做出來就是不停潑冷水而沒有寫「圖」攻略

低戰打馬夏非外掛
係哥日有幾個高戰佬話佢外掛,我得閒食花生驗證下
最後老屈外掛班人收哂聲

這片段我給你一個讚,還他一個公道
不過,說好的攻略呢?
除此以外倒是未見你有過攻略
我真想看看你的攻略是何質素,而不是引誘才有「玉」出現,而且是他山之石

指責我只寫空裝廢裝時,就說只針對空裝陣,現在就變成「計咩都好」,你不覺得你變化太快了嗎?

你咪睇下宜家有幾多真正既新手入黎玩囉
入黎玩多數都係前玩家

http://baike.baidu.com/view/299959.htm
作者: foolruner    時間: 27-4-2016 16:43
魔界幻龍 發表於 27-4-2016 15:47
先唔理有無公式 你比唔比到一個兵陣出黎 勁過公式先
打得 刷經得 咩情況都得 仲要夠快
你比到出黎?

「幫不幫都罷」是你的選擇,這就是你不寫的原因吧,可惜我打算幫
而你在撥冷水和負能量

你還是不能理解「無公式」的意思

你都只有一招,就是山埃,我見過近百次了,不如你教我燕如何免疫冰吧,去打龜?

攻略圖就夠不用文字

其實不是面皮不夠厚,是你底子不夠厚吧

究竟火天王是如何放技?
真的沒人能答嗎?250火天王都有了,卻至今還未有人肯定地答我(有一個「好像」)
片都不少,你研究吧

大家目的在斧正,你目的在令他人不寫攻略,這點就路人皆知了
作者: fai060589    時間: 29-4-2016 00:30
現在燕2有回魔嗎?
作者: foolruner    時間: 29-4-2016 09:01
fai060589 發表於 29-4-2016 00:30
現在燕2有回魔嗎?

作者: fai060589    時間: 29-4-2016 09:08
foolruner 發表於 29-4-2016 09:01

好的....謝謝.....
作者: s20070077    時間: 5-5-2016 13:43
勁!
作者: 緣=]    時間: 6-5-2016 12:32
之前見過版主話 買隻250mp女轉燕1仲好用過燕2啦
論點係買外掛既mp女250轉燕1有2256/5=451點紅利
紅利多過低lv燕1轉燕2
但 燕1轉燕2時唔可以吸高再轉咩?
如果只以紅利論 可能會覺得差少少
但燕2天生多出黎既智血抗唔洗考慮?

作者: foolruner    時間: 6-5-2016 16:02
緣=] 發表於 6-5-2016 12:32
之前見過版主話 買隻250mp女轉燕1仲好用過燕2啦
論點係買外掛既mp女250轉燕1有2256/5=451點紅利
紅利多過低 ...

可能要考慮,也有可能不用考慮

重點在「盲目」兩字,思考過就OK
作者: ben1470076    時間: 29-5-2016 03:39
正正正正正
作者: sam8214088    時間: 10-7-2016 15:21
真龜甲可以天地全打WO~
作者: wl01994309tpk    時間: 15-7-2016 11:37
OK詳細
終於係有講新將
作者: fongchunjeff    時間: 20-11-2016 19:51
so detailed thx for ching sharing
作者: timchan94421    時間: 14-10-2021 18:41
Thx Ching so useful

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://asgard.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2