打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [_★〝.SD GunDaM OnLinE└*°吹水基地〞↗°° ]__+||

自古以來一旦動畫裡有高達,不是高達的機體也被歸類為sd
可惜<叛逆的xxx>中的機體不是叫gundam是叫knightmare搞到這類機體淪為異端只能在外傳出現,相較之下,機動武鬥傳的機體盡管完全不合一般高達的標準,但因為被貫上xxx高達,所以歸類為sd,太不公平了~
回復 支持 反對

9千幾個貼禁誇= =
回復 支持 反對

我係可愛GE路人甲
回復 支持 反對

回復 353678# 〝小趙﹏*
你估7-8月有冇機丫拿?
回復 支持 反對

billson 發表於 29-4-2016 05:52
http://www.pokedraw.net/

45秒畫一隻隨機的pokemon

毒氣雙子
藤蔓怪? <忘了名子
寶石海星
龍海馬
小磁怪
鉗刀甲蟲
卡比獸

我發覺要認真少少畫再上埋色其實好多隻都唔夠時間

畫左第2,3世代各2隻~*

顏色點樣填密?唔似用人手, 睇人地畫地鼠笑死,好多18禁= =  發表於 30-4-2016 02:44
回復 支持 反對

wilsonngai 發表於 5-5-2016 05:09
呢到仲有人
好想玩返sd1

我地仲係度等緊sd2嘛~

到時即刻裝番張顯卡再戰數萬回
回復 支持 反對

fung307 發表於 28-6-2016 23:21
昨天差點電死了
因汗水全身濕透觸摸部件而成電弧焊回路的一部份
觸電長達4~5秒

昨天差點電死了←不要就這麼去見龜霸,SD2還等著你
因汗水全身濕透觸摸部件而成電弧焊回路的一部份←帶膠手套= =+
觸電長達4~5秒←被老虎鞭電4~5秒可是受了幾十hit傷害的程度,還真糟糕
電到全身硬直←硬直的話收刀切武就ok
身體就像有磁力一樣被扯向部件←被成功扯過去,就會吃大技了
隊友嚇呆了而身體又硬直狀態下←只怕豬一樣的隊友,拿絕緣的東西扯開你吧,別呆著看戲
只能靠自身用蠻力對抗電流~把自己推離部件←G系的重型高達==!?
脫離硬直後就是全身無力←爆Seed的時間限制
經醫生檢查後幸好沒有大問題~只是被電到肌肉有點酸痛←耐久力和防禦力真驚人
我以後就獲得電擊抗性了(誤←好吧,大概能擊破一台老虎的程度

而所指的部件就是12米長的椿柱
據說這是理工大學連接到沙中綫的行人天橋用的←這是為了藍色寧靜的世界
這玩意要做60多條←開工程用MS好了
回復 支持 反對

fung307 發表於 15-7-2016 18:32
帶膠手套反而更危險
根據部件不同形狀和大小
焊接的次序都會有所不同

那麼恐怖==!?
那麼一般是帶甚麼護手的??
光著手幹的話會被灼到像蜂窩一樣吧.....
回復 支持 反對

低調,我都係啱先睇Youtube發現有可疑
應該係今年年初既事,估唔倒仲有一批國內外SD殘黨暗地裏復辟
希望韓國有朝一日可以出個為大眾所接受既版本,等大家唔駛偷偷摸摸
回復 支持 反對

其實宜家gundam即時戰略類型既pc online同手遊最熱門係邊啲(未汁粒噶啲)?有冇巴打介紹下。手遊我淨係知gundam breaker 同 高達爭鋒對決, 前者冇feel又強迫課金, 後者大陸服封殺就黎汁粒&亞洲服胎死腹中。都唔知點玩囉。。。宜家好似興ps4/ps5連線噶啲?
回復 支持 反對