打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [史詩級]最高討論帖,新手至中手向發問及討論帖

情景問題:
1.當你開wzc時或(天意吧,樓主用這部較熟),在殖民衛星場,你的隊友只有一部1命b沙漠,1部1名s fa zz,你2命
當對手有2命百式,一部2命b沙漠,1部2命s沙漠,1部1命f91 當你的wzc使用倒地炮倒了百式後,看見附近一部明知有必用的s沙漠斬了fa zz一刀,假如你知道斬了5刀fa zz便會死,fa zz無絕用,你會怎辦(當然你是無絕用的),為了反勝而用1武救fa zz(你無得用倒地,剛剛射完)? 定為了做任以3武在後面打s沙漠背 p.s.話說本人以1武救了fa zz 之後被沙漠爆絕,輸了後反倒被人罵了個半死,還要比人踢出房,我的選擇錯了?

2.當你開fa zz時,你有1命,剛復活,你距離爆絕還有1點點的距離(即到了開2技的sp)場地是秘密工廠.你的部隊有一部1命1血無技的命運,敵方則是一部半血以下的nu正以開了金字塔,而且有絕,追擊命運,但一部天意開了2張必殺卡,在你的對面虎視眈眈著你,你會防範著天意的必殺為優先,還是立即沖過去打nu救命運?
alexgame1995 發表於 31-5-2010 20:07

我唔知岩唔岩 純屬個人意見
1. 如果明知有大技而自己食唔起 我會埋去砍1刀之後收刀速逃 搏佢大技落空 繼而拉射
跟住既野變數太多 沙漠, f91 等其他機位置唔清楚 答你唔到
不過救機應該要做 因為打少1個人吃力好多
但係其實以你地既傷亡情況都好難反勝

2. 咁既情況真係好難講 因為nu開左金字塔 好難救
我會送1發倒地炮畀nu解命運燃眉之急 然後猥瑣地同天意拉据至夠sp開大技
基本上同天意已經係鬥快大技打中對方 邊個中邊個贏
有幸贏左天意而命運未死的話 (其實nu只有直線攻擊 命運要是夠猥瑣的話絕對可以捱得一陣)2部機一齊用追彈同nu磨
回復 支持 反對

!!!極力支持!!!
回復 支持 反對

CU and C .......有分別,不能比!!!
mickeymayu 發表於 31-5-2010 20:57

.....................
其實我都好期待 cu 吉姆架...
回復 支持 反對

我想問一d about 強化問題 destiny有招 大絕覺醒,如果強化加埋呢個會點呢 個效果係咪雙倍另外destiny oc到加d咩係最好
回復 支持 反對

梗係要支持下啦
回復 支持 反對

我想問一d about 強化問題 destiny有招 大絕覺醒,如果強化加埋呢個會點呢 個效果係咪雙倍另外destiny oc到 ...
67575304 發表於 31-5-2010 21:15

唔一定雙倍
但係一定會勁d
具體可以自己做幾次實驗....

據我所知
係一d 原本有必殺覺醒 既第2張必殺覺醒
唔係有好大作用..
好似加得果 5 - 10 %左右...
我見很多人全加攻 = =...
回復 支持 反對

回復 29# 天才A

你這個問題就好像問我
天意和F91的差別
不過先別要複雜化
光束噴槍的威力與光束步槍無異
但射程和命中率卻遠比不起光束步槍和機槍
六圍只要差別不大,即使冷門機也能戰勝神機
不過以吉冇的技能來看,確實為上等技能

也許我會找一天來用看看
回復 支持 反對

回復 34# 67575304