查看: 2036|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手唔明有野問

15樂點

1.  S裝話-2/-3/-4,又冇話減咩,究竟減乜?

2.  S裝有d指明(副本), 即係打副本先會用到d效果?

3.  點解有d人身上/武器會有d光之類?

4.  800/1200gash點可以賣到幾錢? (唔係金幣,係game錢)

5.  見人賣金,仲要有數量,其實d金係未都係=用點換番黎?
     如果係,直接賣點賺多d,定係1金咁計賺多d?

6.  見有d人係ser1賣野,例:XXX(名)分流1:放XXXXX
     點先可以係個分流講野?係全體到講,好似唔多一樣

最佳答案

查看完整內容

Q1 唔明你講乜 冇法回答 不過最好唔好用s裝啦 用名家係你既首選 Q2 係 Q3 因為佢地件武器經過強化 上到+5就會有光 +7上就會更光 +10上就超光 Q4 以90M=1金計 再以10GASH=1金黎計就會明 Q5 可以話係 不過冇乜人識果D人多數會放點 因為放金既人多數都係先錢後金 所以有信譽先好賣金 Q6 黃色頻有分小啦巴同大啦巴 小啦巴只可以係單一分流到講 姐係你係分流2既話 佢係分流1講野 你就會睇唔到 如果佢用大啦巴你就係所以分流都 ...
回復

Q1 唔明你講乜 冇法回答 不過最好唔好用s裝啦 用名家係你既首選
Q2 係
Q3 因為佢地件武器經過強化 上到+5就會有光 +7上就會更光 +10上就超光
Q4 以90M=1金計 再以10GASH=1金黎計就會明
Q5 可以話係 不過冇乜人識果D人多數會放點 因為放金既人多數都係先錢後金 所以有信譽先好賣金
Q6 黃色頻有分小啦巴同大啦巴 小啦巴只可以係單一分流到講 姐係你係分流2既話 佢係分流1講野
         你就會睇唔到 如果佢用大啦巴你就係所以分流都會睇到
回復

1:唔係好明咩-1-2,係唔係好似物功+100魔功-100這樣?
2:係,pvp個d唔得
3:要用艾爾結晶的http://www.gamania.com.hk/elsword/v1_04g01.asp
4:800點6000m-7000m到,1200點9000m-1e2到
5:要用點轉金的,我覺得係金係賺多d
6:用2金買喇叭(單一分流
想全分流買5金的大喇叭
回復

1:唔係好明咩-1-2?
2:係,pvp個d唔得
3:要用艾爾結晶的
4:800點6000m-7000m到,1200點9000m-1e2到
5:要用點轉 ...
qwe35642 發表於 24-7-2010 13:09

我都唔明果d -1/-2係咩= =

係味即係將d屬性石裝洛個武器到,所以有光?
回復

我都唔明果d -1/-2係咩= =

係味即係將d屬性石裝洛個武器到,所以有光?
FaiAmigo 發表於 24-7-2010 13:12

http://www.gamania.com.hk/elsword/v1_04g01.asp
上面有說
回復

Q1 我諗我明你講咩..個個s裝都係有成個set係到
你可以睇下你-咩就收咩~
回復

Q1 唔明你講乜 冇法回答 不過最好唔好用s裝啦 用名家係你既首選
Q2 係
Q3 因為佢地件武器經過強化 上到+5就 ...
灸舞 發表於 24-7-2010 14:13

http://www.gamania.com.hk/elsword/v1_04g02.asp
呢個網最後果張圖
套裝效果 果到呢,3項都有減, -2個/-4個/-5個,
就係呢d我唔知係咩

名家係咩???
除左武器,其他+5或以上會有嗎?

另外想問多樣
魔法森林禁地係邊
我e家去到第3個戰場
3個搵哂都搵唔到[禁地]
回復

呢個網最後果張圖
套裝效果 果到呢,3項都有減, -2個/-4個/-5個,
就係呢d我唔知係咩

名家係咩???
除左 ...
FaiAmigo 發表於 24-7-2010 16:19

哦 我明啦
-2姐係2件
-4姐姐4件
-5姐係5件
名家姐係可製造武器既最高階段
你去鍊金到禁製造就睇到
回復

哦 我明啦
-2姐係2件
-4姐姐4件
-5姐係5件
名家姐係可製造武器既最高階段
你去鍊金到禁製造就睇到 ...
灸舞 發表於 24-7-2010 16:31

最後一條!!! 唔該!!!!
如果件裝話 斜劈斬+1
但我一早已經點哂5/5
咁係咪姐係等於冇+?
回復

最後一條!!! 唔該!!!!
如果件裝話 斜劈斬+1
但我一早已經點哂5/5
咁係咪姐係等於冇+? ...
FaiAmigo 發表於 24-7-2010 16:42

唔係