打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 《瑪奇英雄傳》測評附Gameplay-海量截圖

去到打三條虫果關 已經過唔到 用vpn 超lag 組唔到人 睇黎我緣盡於此
回復 支持 反對

要組隊, 只好將效能改到最低,

睇你D圖開到咁盡, 組隊係會成日定幾秒

我試左好幾個VPN, 一樣係會LAG.....
回復 支持 反對

可以想像一下 2個人d資料(hk自己>美國>hk人地>美國>hk自己)走到去美國再番番黎一次 都要等一兩秒 4個人一組仲唔lag死= =
回復 支持 反對

好明顯你只係玩單機, 無同其他人溝通過,

就算2個美國人組隊都只係得番1,2格, 當地人都有LAG既問題,

每次佢維修完, 都會順好多, 慢慢多人, 就開始LAG.

相信係佢個SERVER既問題, 或者VPN都有影響
回復 支持 反對

好明顯你只係玩單機, 無同其他人溝通過,

就算2個美國人組隊都只係得番1,2格, 當地人都有LAG既問題,

每次 ...
nikki38 發表於 17-10-2010 14:56

我成日入組都係成組得我一個1-2格 所以最大原因都係vpn同香港連美國ser
回復 支持 反對

我成日入組都係成組得我一個1-2格 所以最大原因都係vpn同香港連美國ser
小朋友你好 發表於 17-10-2010 18:32

如果係VPN同距離上既問題, 單人模式理論上都應該會一樣咁LAG,

但係大多數人, 單人玩都係離奇地順暢, 只有組隊先有問題,

証明好大機會係佢個SERVER, 唔能夠有效處理隊友同隊友間既訊號
回復 支持 反對

如果係VPN同距離上既問題, 單人模式理論上都應該會一樣咁LAG,

但係大多數人, 單人玩都係離奇地順暢, 只 ...
nikki38 發表於 17-10-2010 18:52

玩家做host點會自己場都lag? server做host食太多資源 我諗瑪英開場系統係同cs果d一個原理
以我記憶瑪英都係value引擎
回復 支持 反對

期待美服只係比我地當係試玩 只能等台版出
等佢出魔法師先再test啦
回復 支持 反對

期待美服只係比我地當係試玩 只能等台版出
等佢出魔法師先再test啦
子月 發表於 17-10-2010 23:08

韓服好似出巨人
回復 支持 反對

玩家做host點會自己場都lag? server做host食太多資源 我諗瑪英開場系統係同cs果d一個原理
以我記憶瑪英都 ...
小朋友你好 發表於 17-10-2010 20:24

我對佢個PROGAM唔了解, 我唔敢斷言, 不過你話單機自己做HOST,

都唔代表你部機同SERVER無數據上既傳輸, 只係數據少好多,

又唔洗隊友傳SERVER, SERVER再傳隊友, 我之前試過單人開房, 玩左陣, 再斷左VPN,

之後係一樣會斷線......証明唔係100%純單機, 唔信你可以試試

加上你係條村行來行去, 會唔會LAG呀? 會唔會定幾秒呀? 村既玩家一定比組隊多人呀?

唔通條村, 碼頭畫面又係玩家部機做HOST? 我由PRE-OB玩到現在LV33,

村有時係會有少少LAG, 從未試過有組隊咁離譜

佢地當地美國人自己組隊都一樣照LAG, 點睇都唔似同"香港連美國ser"有關呀?

光纖既傳輸速度係2 億公尺/秒, 比對人既反應, 電腦既運算速度, 真係影響少之又少,

除非你既反應同你部機運算快過"光速"
回復 支持 反對