打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 【一個夢擺了】MSS-008 天鵝 (MEGA裝備) >w0/

講真....無乜特別
除咗新人類覺醒(女)同型之外...無乜特別
calson3 發表於 3-1-2012 22:19

因為z一代時設計較平實,唔會似seed及OO咁誇張

而且因為受Z正傳限制,發展空間自然較少,否則會

影響原定世界觀。
回復 支持 反對

回復 6# 小黑死神

型得過你個簽名..
回復 支持 反對

其實成個Z作品就有一個TOPIC係講一班男人利用/依賴女人在戰線前的功用但又將女性嘅地位忽視...
無論係AEUG定Titans都好, 情況都係一樣....
反映咗女性的心底裡嘅可憐.....
就如現實世界一樣...
回復 支持 反對

似機械人大戰果d
回復 支持 反對

Hi all~!

本帖大家可以當係茶餘飯後嘅水帖~敬請唔好太認真>w0/

---------------------------------- ...
藤星 發表於 3-1-2012 21:02

MSS-008是Gundam Type但不是Gundam,全名只是Le Cygne(法文的天鵝)而已

真正的醜小鴨指的是TGM-79C GM Canard(法文的鴨)吧,畢竟天鵝是以此為基礎開發的

又,這東西頂多只有A

先不說設計概念,甚至連性能也接近百式,只是威在多了BIO Sensor而已

性能勝過百式是一定的,但能勝過The-O?咱不認為

性能更勝一籌的Zeta也只是勉強和The-O平分秋色,而且The-O的機動性、推進力、裝甲、遠近戰能力都比天鵝優勝,配上斯洛哥的精神力,天鵝的BIO Sensor被反控也有可能

說實話,這只是一架性能勉強算好的高機動MS而已
回復 支持 反對

其實成個Z作品就有一個TOPIC係講一班男人利用/依賴女人在戰線前的功用但又將女性嘅地位忽視...
無論係AEUG ...
koo100 發表於 3-1-2012 22:45

嘛,斯洛哥的最終目的是要建立由NT女性主導的母系社會就是了,連旗艦機(PMX-004)也設計好,但最後被加美尤阻止了
回復 支持 反對

SR rank? 屈曬啦 比AR/AS都比多了
回復 支持 反對

因為z一代時設計較平實,唔會似seed及OO咁誇張

而且因為受Z正傳限制,發展空間自然較少,否則會

影響原 ...
藤星 發表於 3-1-2012 22:30

平實嘛?The-O這怪物可是用了50個正規推進器當制御噴咀啊
回復 支持 反對

FF無極限
回復 支持 反對

招2技好特別.....
回復 支持 反對