打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] sr螳螂同sr妖天邊個比較好用

同上,你想玩SM就螳螂,SR妖天好玩在刺激感
回復 支持 反對

佢支援方面可以話冇得輸,同原石差唔多一個定位打法
GiantStep 發表於 13-2-2014 18:27

原石唔係差, 都可以話強....不過感覺上難用, 要有時操FIT反先用得順手
技術向?

以前既S機都係來來去去幾招, 都冇話係技術向. 到而家既新s大部分都好勁好多武, 用反普通既s機反而變左技術向@@

係唔係韓方出既新s系機(連ss,sr) 太勁令到大部分玩家技術退步xd
回復 支持 反對

講真,S妖天各方面真係強過SR妖天多多聲,BOOST量更加唔洗講
除左水槍,兩部鬥斬都係S屈好多...SR妖天 ...
GiantStep 發表於 13-2-2014 18:27

s妖我只係岩岩出幸蛋那時用過, 記憶中既2武水槍少彈, 而且部機本身低防 (當時oc5全防都覺低)

r後輸出唔差, 但只係甩彈浮炮, 射完回彈唔快  所以都係玩r前2武水槍   而sr妖天在實戰方面因為d 水槍"招招招" 又多彈又射得快, 感覺上比s妖天好射d

講格就s勁d...講射....應該sr勁d掛
回復 支持 反對

原石唔係差, 都可以話強....不過感覺上難用, 要有時操FIT反先用得順手
技術向?

以前既S機都係來來 ...
雷臣 發表於 15-2-2014 10:27

韓服做d野跟本有心令我地退步
回復 支持 反對

s妖我只係岩岩出幸蛋那時用過, 記憶中既2武水槍少彈, 而且部機本身低防 (當時oc5全防都覺低)

r後 ...
雷臣 發表於 15-2-2014 10:31

除左水槍,SR跟本係S個仔黎...
回復 支持 反對

回復 33# 雷臣

我唔知你有冇真係比較過, 其實S妖天枝槍連射速快過SR妖天少少,只係少彈1排
所以其實S妖天各武裝都比SR妖天好, 無論係格鬥定射擊( 導彈有冇硬直唔差得遠 因為SR妖天開技前飛得慢)
另外重有一樣個人覺得SR妖天唔好嘅地方就係必殺技, 佢變身後放必實在太快 同埋無敵時間太快完結,令佢命中率大降
實戰試過好多次人哋開必先,我後放必都反唔到人硬食人招必,因為自己無敵時間太短...

所以我1直強調SR妖天比佢優勝地方只有變身 唔衝鋒陷陣去格人發揮唔到變身依樣唯一優點 咁倒不如用返S個部
回復 支持 反對

回復  雷臣

我唔知你有冇真係比較過, 其實S妖天枝槍連射速快過SR妖天少少,只係少彈1排
所以其實S妖天各 ...
yaungachun 發表於 16-2-2014 02:56

我好認同你的講法,點解SR妖天會咁被設定法
明明動漫有大砲同埋變型後,有突擊攻擊
惼惼為出機而出機,冇真心出個新機
我最唔滿意韓服呢d設定方式!!尤奇係出自由同天意果陣更加離譜,後期出返部S當補數
回復 支持 反對

我好認同你的講法,點解SR妖天會咁被設定法
明明動漫有大砲同埋變型後,有突擊攻擊
惼惼為出機而出機, ...
GiantStep 發表於 16-2-2014 09:09

好多機都出得好求其
但鬼叫人地係大佬咩
回復 支持 反對

各有千秋,街場玩得螳螂/毀滅呢類大機都係預左玩無乜腦,壓上去食幾部,玩sr妖天就真係貪快同射人
回復 支持 反對

好多機都出得好求其
但鬼叫人地係大佬咩
天滅中共... 發表於 16-2-2014 11:02

冇計,不過日本係原廠的話可能種蝕錢
回復 支持 反對