打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 慢半拍的F91(解說)

因為神知完結放的圖

第1場各種做兵的神護駕BJ4(HI 你肯還錢未)

BGM:
Memory of my first love-小阪ちひろ
君は僕の希望[Vocalized Version]

部件:[機動型]推進量增加,機動特性強化,光束強化

取向:
即使推速部件改弱,但由於本人較愛周圍亂跑的關係而裝上,
光束有助對抗光抗機和增加槍準,
降低BOOST消耗只因本人太習慣未改弱前的F91 BOOST量...

小評:
F91設定較為全能向,擁有不遜色於拳機的刀,
射擊武器多,有實彈有兩項超視武,

但同時可能全能向關係...有時感覺[高不成低不就]:
非常考驗刀功(沒有其他格鬥向機體有鞭/突擊等先手武裝);
沒有曲線武裝(導彈/浮游炮等).

然而技能令F91加強了攻防(中距)兩方面,
以及技2提升速度和敏,
G改前1次改版改大刀圍,有助格鬥戰,
即使改弱BOOST量,但感覺磨出2技後和以前相差無己的
也因此本人很多時切換R來提高武裝靈活度

總結:
現版本的F91比剛G改時更吃技術(主因沒了強襲和BOOST改低)
但不比新世代機體遜色
(其實是因為大部分新世代機體改低系數...)
以全能向來說,F91還是相當優秀的
重點:
多用R前,不要只R後

^上面一堆廢UP鐘意就睇唔鐘意就skip啦
回復

好彩打機場就走姐,比你影到我輸就死=$
回復 支持 反對

同hi-nu,a爆頭高呢類一樣,樣樣全能但唔係樣樣精
回復 支持 反對

同hi-nu,a爆頭高呢類一樣,樣樣全能但唔係樣樣精
GiantStep 發表於 28-4-2014 17:00

hi-nu其實只係微超視...
不過反而hi-nu本錢係中距
回復 支持 反對

十年唔上樂古看到威哥放片 :X

BTW幾時同Faker五五開 z_z
回復 支持 反對

十年唔上樂古看到威哥放片 :X

BTW幾時同Faker五五開 z_z
falz-狄奧 發表於 30-4-2014 13:36

瞬間爆炸
回復 支持 反對