查看: 2771|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] <經驗分享>光管場被壓的解決方法,歡迎行內人糾正錯誤

上次同班fd玩呢個場,一開波中場就有一大堆敵人,之後我用隱形突圍...............................

GG比人佔中,點算好

向左走,睇我唔到,hehe(注意F91望緊既方向,果邊係我地屋企)

HEHE,走左黎敵人後面,呢度係敵人屋企

偷雞中(唔好咁做,除非你用狙,唔係就去前少少打人會心)

盡量系不受注意既情況下,在我方據點出發,向左行,就快到最高果支光管就開定隱形,直接衝去敵人據點幫隊友解圍.

只要你身處敵人後方,之後射佢地幾下,跟住走佬,或者龜去敵人屋企,分散敵人注意力之餘,仲可以比隊友一個反擊既機會

同埋,唔一定要用隱形一開波敵人會集中火力對住屋企射,你龜陣先,之後見到敵人轉打其他人,你就出發,神不知鬼不覺比敵人食你致命既一擊
回復

今日你打果個場用紅閃突圍就有
回復 支持 反對

回復 2# battleno

果啲叫做伏擊
回復 支持 反對

拳機開場通常靠右邊缐自己直衝(有隊友一齊直衝就我唔直衝,改跟大隊),然後如果對面都係直衝我就去佢地屋企偷襲,搵佢地行得最慢最後戈個打。對面橫衝見到我我就即刻閃人,見唔到我我就忍住唔開槍打先頭部隊,博佢睇我唔到,沿對面底線飛(燈管場啲人通常睇前唔睇後)搵佢地行得最慢最後戈個打。射擊機依個場我無咩心得,唯一原則就係盡量唔用中間條柱做據點,當個場係「回」字型咁行,可以避免腹背受敵,加上重生點改過,而家兩邊都好似可以係中間條柱重生,行中間隨時比人偷。btw依啲地圖走位教學post真係好少見,支持樓主多發依啲高質post
回復 支持 反對

一個字 廢
兩個宇 垃圾

總之你就拍片喇 實戰個隻 幾張圖想說服港服玩家
回復 支持 反對

對廢物先有用
回復 支持 反對

小弟戰5渣...有d唔明點解人地一個po好好地...總有人黎抽水...

如果要話人地不是..至少比d新建議/原因...不過唔好咁抽象...

若有冒犯...請多包涵
回復 支持 反對

遲啲加埋片先,老手識玩既,可以比意見,我只係想幫下啲新手,請不要破壞此po。
我承認自己做得唔足,希望你地諒解。我會聽日po片。
回復 支持 反對

簡單d黎講即係見到有一個空位就衝過去打突擊姐
有一定個人能力就自然有優勢
不過光管場因為能見度太高
基本上敵隊只要一字排開
你可以準備成場都同人對射
或者等4打3果陣搶攻
回復 支持 反對

LM PUJ哥
回復 支持 反對