收起左側

[綜合討論] 如果單國三帥起步邊個國家最易?

Lkyb 發表於 19-12-2016 06:17
台灣同朝鮮 起手最好
朝鮮三寶 平民 好洗好用
台灣 過段無難度 轉主又好用 ...

台灣係邊三隻呀?
回復 支持 反對

henryns 發表於 19-12-2016 06:06
180/200符MP女 /燕1
1隻打手

180/200符女好似比較少人玩0 0
回復 支持 反對

台灣就
鳳3 王2 加隻雷公過段 過完可以放隻雷公入倉
鳳3前中後都好洗好用
如果覺得轉隻鳳3麻煩就用帕羅2 後期打王輔助一流 前期過段對天無難度
王2 我就唔多作解釋了
回復 支持 反對

三帥我覺得!中國不錯!轉寧3,祖3加隻印度猴王!寧3助攻,猴王頂怪加打,祖3用句刀一齊打!三帥齊發
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 19-12-2016 06:45
台灣就
鳳3 王2 加隻雷公過段 過完可以放隻雷公入倉
鳳3前中後都好洗好用

王2即係孫2?
回復 支持 反對

kimlee 發表於 19-12-2016 06:56
三帥我覺得!中國不錯!轉寧3,祖3加隻印度猴王!寧3助攻,猴王頂怪加打,祖3用句刀一齊打!三帥齊發 ...

猴王咩黎
回復 支持 反對

其實我覺得無論係咩國,相對平價既主力都係密套句刀印象,其次就你想玩咩國就咩國,,之後我覺得揀中國好D, 因為MP女成日會死,用燕3高抗會好D,再升多隻祖,可以生死主角,,升主都方便D
回復 支持 反對

由於你不會轉國,你不單考慮起手,要考慮後期
--------------------------------------------------
明朝升主最簡單,封冰補魔回魔都極有用,而且轉主後亦最快升級,後期都頗具戰力,單明男句刀都已經好出色。

朝初期勝在有打天,有頂怪,有打怪(許3?金2?西山?),但朝主(不論男女)戰力太差,成為死症。

日本有打有頂,170主(獨弓)後就可以賽3成陣,威力強大,不過170前……

台灣一開始除非孫子,要多次換陣(昌花帕>花帕平>花帕巨),不過後期台男補血/台女神頂都極之強大,配神馬或者印象都值得早期的艱難
----------------------------------------------------------------
升主,你可以在組合技下功夫,食魂是良好的目標,除明外,要有200符200MP女,而且MP很容易不足
(我最初用全智台女120杖升150,只買一隻200MP女+7隻MP女+220陰,打第一場食魂差點就不夠MP)
回復 支持 反對

foolruner 發表於 19-12-2016 18:25
由於你不會轉國,你不單考慮起手,要考慮後期
--------------------------------------------------
明朝升 ...

好詳細!!THANKS

但反而變天更唔識選

因為本來想選朝鮮,但見到你話死症之後ORZ

其實係前期唔太可能轉 之後既事就唔知啦

因為始終唔想太耐無玩一玩番就扔一大舊錢

補充:今朝因為見有隻250醫師平就買左= =毀SET都買埋 想問係未變左可以選擇既餘地少左?
回復 支持 反對

我四國單都玩過,最萬金油一定係台女,但未轉主要升到210有青龍套/密套先好轉,同收定專武
兵陣: 台女 王巨 天使 花3 念 武道家*3/4 馬弓 其餘全mp女
打咩怪都係,召怪,推隻王巨上去,上天使盾同台女技,花3清怪/狂放殺身成仁靠武技反死啲怪。台女加回血兵sm就眾所鳩知,而殺生成仁哩招技係"扣隻兵20%最大生命,全隊回返隻兵既10%最大生命",只要有3隻武道家就可以alt+技狂放,無限回血!保住後排咩都比你反死
回復 支持 反對