打印 上一主題 下一主題
收起左側

推走HURTER分享

關閉 [複製鏈接]
原帖由 HONGXHONG 於 14-12-2008 01:00 AM 發表

hunter = rubbish boss??

請睇睇以下片段:
http://hk.youtube.com/watch?v=8ES8r_1Anp4
http://hk.youtube.com/watch?v=8ES8r_1Anp4

高手果然不同凡響 =]
but somker不能對付有team work做成有效的攻擊=[
回復 支持 反對

回復 21# 的帖子

等boomer做左野先出擊最有效
回復 支持 反對

原帖由 HONGXHONG 於 13-12-2008 17:00 發表

hunter = rubbish boss??

請睇睇以下片段:

條友跳得咁準既[[bao_48]]
回復 支持 反對

回復 23# 的帖子

熟能生巧
回復 支持 反對

我打下字先..
分析下呢三類infecter既能力先啦..

hunter - 被蹼上者不能反抗只能乖乖地被強姦,但只要隊友一right click佢就能破除威脅
smooker - 被纏者不能反抗只能乖乖地被強姦,但只要隊友一right click佢就能破除威脅
boomer - 被膽汁奶上會引來一大班喪屍

以上三句都係廢話
但係要將佢地完全發揮真係好難同合作性要好高..

我比個advice..
因為hunter強姦人果陣人地冇得自救
所以hunter要追同大隊分散左果一個人會好d..
另外就係versus先有既雙hunter
最好就一人一件

smooker..
好處就係有得遠狙..
同hunter一樣
被纏者唔可以自救
所以要搵唔跟大隊行果d..
再黎就係最好響後面拉人
另到人地整個小隊要走回頭
拖返時間被自已友出身

boomer
點解話boomer最勁呢..
原因應該唔難get
hunter和smooker其實好難做帶動攻擊的角色
時關佢地好底血,無啦啦衝出去好易枉死
boomer就係做正呢個"帶起攻擊"的角色
一噴中人( 之後即刻行埋人類度引佢射你自爆 ) 咁就會野喪屍
喪屍一多,人地就會亂,咁hunter同smooker先有大幾會去對佢地做成成更大傷害
不過要識揀企位..
最好係轉角位 / 高位最好
又係果個道理
無啦啦衝出去只會引隊友鬧你

配合都好重要..
好簡單運用smooker同hunter既特性已經可以做到配合
hunter姦緊人
smooker響一邊等著
有人黎救佢既就捉佢
咁樣就兩個都郁唔到
以上純粹係一個概念
當然人地唔會咁蠢一個人老遠跑黎救你

又話者hunter cover boomer
hunter特登響眾人面前亂跳
d人多數都係射hunter先
boomer呢家先彈出黎嘔人

但係記著 雙hunter+smooker..
一人一件就變成三個都唔郁得

我覺得要記著每個infecter特性好重要
記著再諗下應該點用
以上好多其實都響實戰未必真係做到
或者做到人地都好快可以解圍到
但係好過D infecter一個一個行出黎被人打靶同一未盲衝...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
yathsing + 5 好詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

唔錯wo   

下次用hunter係後面抓先得
回復 支持 反對

Hunter沒有人(?)cover確實好難做野
學Hunter應該先學teamwork

smoker逮住人不是立即-hp[[bao_25]]
抓住shootgun人可能被人射死

我試過smoker抓人->boomer膽汁.->hunte上
對手safe house門口即刻殺死2人 [[bao_11]]
回復 支持 反對

我想問玩有得用喪屍o個邊巴係唔係無用得witch?
tank就可能太惡唔比用
但係witch呢--?
點驚動--?
回復 支持 反對

原帖由 黑天使•暗靈 於 22-12-2008 00:33 發表
我想問玩有得用喪屍o個邊巴係唔係無用得witch?
tank就可能太惡唔比用
但係witch呢--?
點驚動--?

TANK 有得用,
witch 就無
回復 支持 反對

hunter識玩  一撲都2x啦= =
撲你兩下都冇一半..

ps..
有冇試過d hunter飛埋黎勁少血..
一下向上扑..
扑死左= =
重飛到好高=0="

回復 支持 反對