查看: 3213|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

真係希望Left 4 Dead可以拍成一部電影

關閉 [複製鏈接]
可能因為迷上L4D,,呢排睇返生代危險機1,2,3集
如果L4D都可以拍成部電影就好喇~~
真係希望遊戲商可以諗一諗@@a
回復

我諗就唔得啦,l4d由頭到尾都係不停咁打,又無感情線,要拍電影有d難度
回復 支持 反對

我諗就唔得啦,l4d由頭到尾都係不停咁打,又無感情線,要拍電影有d難度
ken950218 發表於 19-1-2009 06:53

我都覺  如果唔係魔獸一定有電影拍
回復 支持 反對

ken950218 發表於 19-1-2009 06:53

感情e d都係加落去既姐...冇話做到好似打game咁,不停打打打=[
回復 支持 反對

感情線 : zoey & louis @@
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

感情線 : zoey & louis @@
yathsing 發表於 19-1-2009 16:25

哈哈~~有得諗~~
不過作多個人出黎咪得囉-_-""好似生化危機咁,,
渣直昇機,渣車,渣船接佢地走果條友~
係整喪屍個集團d人黎~但係唔想幫佢地做野,作多個人出黎
咪可以拍囉@@
回復 支持 反對

唔係wow,都得嫁wow,可以作一個故仔咁,佢既宣傳影片作埋後面佢未得lo
y5317979 發表於 19-1-2009 17:05

都有得諗~haha,,我都想睇埋落去...
個宣傳片做到一開始,,好想睇埋落去/ .\~
回復 支持 反對

我突然想到D劇情>< 比爾同大家本來塔直升機離開感染區。但感染機師突變成喪屍,直升機無人操控急墜,法蘭西斯將喪屍推出直升機、路易斯將直升機穩定機身。但機身則向大夏(天台),Tank 跳起抓著直升機的邊架,令若依失平衡快要跌出機外,
比爾握緊若依的手叫道:頂著呀!

若依:放手呀!不要理我!

比爾將重心向後拉若依入機,但Tank的另一隻想打向若依,比爾在Tank揮拳的一刻用妻子送給他的刀子刺向其手,Tank大喊並因痛楚向下跌。正當大家以為安全時Tank一手抓著比爾的腳向下拉,比爾抓著機邊,大家都拉著佢。但Tank有一定重量,固機身不斷則飛,快要撞向大夏外牆。

比爾並無懼色更向大家說道:就算我死了…你們都要繼續前進!法蘭西斯…你要照顧佢地!
比爾將氣油彈扔向Tank的口部,Tank著火!
比爾(鬆開法蘭西斯隻手在空中拿出手槍)<<為了不讓機身下墜>>:永別了!你這怪物!
若依:不要!(法蘭西斯拉著她)

暫時係我奇想......
回復 支持 反對

9# smallo.o

咁第2關點算=[?
回復 支持 反對