打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲情報] 封魔幻想online - 副本攻略篇 ( 1 )

令人期待已久既封魔幻想online好快就會進行CB~~
但未CB之前,摩卡仔當然要為各位玩家送上猛料啦
今次就率先講解一下遊戲內的副本!!

呢度就係各位封魔使既出生地la^^摩卡仔當然都唔例外係度出世啦~

呢度就係進入副本既位置,大家認住喇~

一入去就有好多 小鍊珠爪兵 係到等大家la.
不過大家要小心哦~~小鍊珠雖然未達boss 級的實力 . 但係佢地的能力亦不能少看~
小鍊珠爪兵性情兇猛 ,一見非我族裔。即刻會展開強烈攻擊。
而且佢地運作神經力發達~就算受傷都會快速地回到攻擊狀態~
( 攻略小貼士:小心移動位置~把爪兵們逐一擊破~~)
攻破入口的爪兵群後,繼續向前要更加小心~
除了小鍊珠爪兵 仲多咗 小鍊珠網兵 及 吐毒嬰兒龍,而呢2隻怪物屬於遠程攻擊的。
每當走近時,2種魔物都會發動攻擊~未能及時回避或防禦的話。想接近確實困難~
就算以跳躍接近,亦有小鍊珠爪兵在後。所以要好好想想攻破方式才能成功過關~~
(連摩卡仔也苦惱了一陣子呢-.-)
而大家可以好好記住各魔物的慣性及攻擊模式。繼續前進亦會遇上相合組合的魔物攻擊。而且數目亦會愈來愈多。
經過多次攻擊,到達第一層尾段看到傳送點點。

(好多小鍊珠啵,又係我摩卡仔大顯身手既時候喇)
(嘿~我摩卡仔係咪好強呢!)
(呢個動作大家又比幾多分??)

而正等著大家的正是一群小鍊珠爪兵、小鍊珠網兵、吐毒嬰兒龍 以及
漫畫中曦明的首個對手 -- 鍊珠。
(嘩,好大隻呀...)

唔好睇鍊珠以為佢只係得個大字,其實佢不論遠或近攻擊都有。
放蜘蛛絲、氣勁攻擊等,受到3次攻擊左右分分中性命不保~~
接近時鍊珠亦會作跳躍攻擊,以其下挫重力作攻擊,雖然攻擊力不強,但係會令到角色作受重擊狀態,需時間起身。而鍊珠在角色起身時亦會作另一波浪攻擊。
絕對係鍊珠的強勁攻擊模式。

(竟然偷襲我!)
(區區鍊珠絕對唔係摩卡仔既對手!)
(^_^有A級呢!!)
苦戰得勝後,當然有豐富的獎品啦~
部份獎品是免費送出,而有部份獎品需要以金錢 或神潛( 即 點數物品 ) 才能領取。
當然~收費愈高所得的獎品愈豐富~大家要考慮清楚哦~^^

今次摩卡仔就為大家講解到呢度先~
再有咩猛料我摩卡仔亦會即時為各位玩家送上!
千奇唔好錯過呀~~~!
回復

篇野係你打嫁-.-? 定轉貼@.@??
隻game好似幾有趣~
回復 支持 反對

係咩類型黎..?
回復 支持 反對