打印 上一主題 下一主題
收起左側

【協阪安治】研究教學

回復 7# C小旋風

過獎啦大房~
回復 支持 反對

唔錯 支持下

呢隻帥美中不足我認為只有命中問題  
一擊必殺輸出十分可觀  
而且好彩D配合埋六連 更加係近乎"神級"輸出

BTW 你個陣好得意 得幾隻人..
回復 支持 反對

回復 12# 下..唔係掛

哈哈~我將D兵入晒倉麻~方便D拍片~
回復 支持 反對

巨商版難得一見的貼~
回復 支持 反對

其實 一擊必殺 是否有分 力量板 和敏捷板???

很奇怪
5連發之後的武器  都是加力量
反而2轉 ,1轉 影響 敏捷
回復 支持 反對

回復 15# kafu1234

呢個問題我都留意左好耐
回復 支持 反對

樓主試下射底部...好似比較易中一擊必殺
回復 支持 反對

結論:
  • 協阪六連發的發動機率約為50%,平均每2下技就會出一發六連發。
  • 一擊必殺係隨機發動的,發動機率約為10~20%,而威力係受力量影響
  • 命中率與敏捷有少許關係,全敏協阪普技發動機率比全力或全血協阪高約50%
  • 六連發及一擊必殺命中率不受力量體力敏捷影響。
  • 六連發命中率受怪物等級影響,越低等級怪物,其命中率越高。(亦可能係受自身等級影響)
  • 一擊必殺命中率約為90%(基本上一擊必殺每次發動都會命中)
  • 六連發配合一擊必殺同時發動時,實際會連出3~4下一擊必殺,並非6下一擊必殺。

7664507 發表於 13-11-2012 13:12

關於1. 六連發係無分發動機率,協阪既攻擊pattern本身就係六連發>普攻一下>六連發>普攻一下..
3.普技發動機率=普技命中?敏捷一開始本身就係為命中而設的吧
4.六連發係指無一擊的六連麼?如果係就對六連命中率不受敏捷影響有些許質疑,首先要再研究分清六連發係一個特殊技能定係單純作六連普攻計,如果係後者,敏捷同命中率必然有關係。其實應該搵D中低級怪如冥怪黎試
5.承4,所以六連發係作六連普攻計既機率較高,高級怪迴避較高當然難中
不過無一擊既六連發本身就無深究意義我太得閒諗多左

然而最起碼我而家知道了協阪加敏係一點作用都無
回復 支持 反對

回復 18# NeojulianEX

多謝你既提醒
果到係我打錯左><已修改啦!第3點,普技既命中率係關敏事!
第4點係指一擊加六連同時發動既時候!
另外就係有關PATTERN果到,我諗係你岩!!!^^
回復 支持 反對

其實板點體有無用 好似都好大力禁~
回復 支持 反對