查看: 11413|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] ChIBi 赤壁

關閉 [複製鏈接]

:赤壁
測試會員名稱:~kwokho~
官網:http://www.chibi.hk/
遊戲類型: 三國遊戲( 3D )
遊戲已經,玩家可以暢玩!
星評:★★★☆☆ (5星為滿分)
電腦配備要求: 找不到
遊戲截圖:

:
赤壁係一隻關於三國既遊戲,雖然呢款既遊戲係市場上係好普遍,任何其他既Game我都無興趣
但係唔知點解,,我對赤壁好感興趣,好想玩落去!
就係咁,,我玩左2-3日...先升到21級
應該算係慢架啦!!因為要返學嘛
好!介紹下赤壁先~畫面其實同普通3D武俠遊戲無乜大分別
又係山水果d,不過佢無得游水,呢個令人有小小失望!!

赤壁係1隻活動同任務集於1身既!首先講講後者
我試過接任務接到手軟!(誇張化)d任務右邊成個畫面都有(截圖)
如果你全部都變哂綠色,想必你1定會拎到好多經驗!!
本人都試過- -不過可惜d任務小經驗
而且我開始高級,經驗上限太多,所以升唔到1級

至於活動,我之前玩過一個答問題既活動
佢好似日日都有,因為我連續上2日佢都有,時間唔太清楚
不過多數係7點 - 8點左右啦,答完問題我竟然升左1級,我第1次玩果陣O哂- -
所以我而家要呢個活動黎升級- -

總體黎講,赤壁係唔錯既,但係大家可能會問,既然好玩,點解比3粒星咁小呀?!
其實係因為遊戲界實在低處未算低,高處都未算高!
呢個世界好多正Game都未玩哂,唔應該咁輕易就話比5粒星!

評分

參與人數 1樂點 +20 +5 收起 理由
JSN + 20 + 5 內容精彩

查看全部評分

回復

老實講,
佢話開放好多武器
但係點知好似得九隻比你用
技能仲要亂到唔亂'
我玩左兩日無心機玩
講埋比你聽

佢係出完美果間公司出既
所以好多方面宦係抄某隻大作

回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 6-11-2008 20:58 發表
老實講,
佢話開放好多武器
但係點知好似得九隻比你用
技能仲要亂到唔亂'
我玩左兩日無心機玩
講埋比你聽

佢係出完美果間公司出既
所以好多方面宦係抄某隻大作

武器方面呢,對於1隻岩岩公測既Game..我覺得已經多架啦,,,,
唔信你睇下其他既Game,,可能得4-5隻,,
至於技能,,我認為完全唔講得上係亂!實在太小技能啦,,好似我21lv都係得果7招8招...
仲要好多都係廢招,,呢方面真係要改善1下-3-"

,,遊戲無話抄唔抄既,,可能已經問過貴公司拎黎用,,
更可能只係巧合,,
仲有,,好多隻Game既游水,跳躍系統都係抄1隻game,,
就係好好玩既魔獸,,自從魔獸出左,,
大部分既遊戲都加入游水同跳躍呢2個系統,,
仲有,,熱舞都比人話佢抄勁舞團,,呢個其實係無可能!
首先熱舞大陸版早出過佢,,同埋遊戲玩法完完全全無得拉埋黎講..
講得上抄勁舞既都係得唯舞同其他一樣玩法既game,,
不過各有各特色,,總有人想轉下舞步,人物黎玩既
所以真係唔好講邊個抄邊個啦...

希望無離題-3-

[以上言論只屬討論.若有得罪之處,敬請原諒!]

回復 支持 反對

原帖由 ~kwokho~ 於 7-11-2008 16:52 發表

武器方面呢,對於1隻岩岩公測既Game..我覺得已經多架啦,,,,
唔信你睇下其他既Game,,可能得4-5隻,,
至於技能,,我認為完全唔講得上係亂!實在太小技能啦,,好似我21lv都係得果7招8招...
仲要好多都係廢招,,呢方面真係 ...

咁又係,
由無話抄咩既.
不過,技能方面的確好有問題,
我記得有招運氣,
超無奈,用完之後如果一打怪就無左個功效
回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 7-11-2008 17:24 發表

咁又係,
由無話抄咩既.
不過,技能方面的確好有問題,
我記得有招運氣,
超無奈,用完之後如果一打怪就無左個功效

咁你要去官方回報下個bug啦-3-"
回復 支持 反對

呢隻野我玩左5MIN到就頂唔順- -"
D動作係我玩過既3D GAME之中最生硬既~_~
咁樣企定定打怪我諗好快會玩到悶
人物畫功都好一般
可能個時我岩岩玩完FEZ之後試啦
回復 支持 反對

同武林外傳 誅仙基本上一樣[[bao_50]]
回復 支持 反對

原帖由 曬駱駝@ 於 11-11-2008 19:21 發表
同武林外傳 誅仙基本上一樣[]

誅仙我就未玩過啦,,不過就知佢畫面都係3D..
但係武林外傳係Q版既-,-點同赤壁相比呢??!
回復 支持 反對

又係完美時空既出品?
用黎用去都翻用同一個引擎
玩落去
就發現
遊戲任務經常重覆
之後要洗綠字任/紫色任
總之好快就做任做到悶
回復 支持 反對

來來去去又米果d武俠game.. 我已經玩厭曬
回復 支持 反對